Cât a ajuns să coste un sejur la Poiana Brașov, cu petrecerea de Revelion „cu artiști celebri”. De Crăciun e puțin mai ieftin
Dacă până acum stațiunile de la munte au fost mai mult goale, de sărbători gradul de ocupare se anunță de cel puțin 80% în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei.
Hotelierii au aranjat decorațiunile și au pus la punct meniurile și petrecerile de Crăciun și Revelion.
Clienții sunt așteptați cu mese speciale, muzică live, dar și cu programe de relaxare.
Un hotel de 5 stele din Poiana Brașov își așteaptă clienții cu 64 de camere, dar și cu 120 de brazi îmbrăcați în luminițe galbene și fundițe aurii.
Camerele și apartamentele hotelului îmbină eleganța elvețiană și influențele transilvănene. Tencuiala de pe pereți are nuanța albastrului de Viscri, iar lemnul folosit pentru mobilier și tavanul săsesc este adus din Finlanda.
De pe balcon, turiștii pot admira crestele Pietrei Craiului și ale munților Iezer-Păpușa. Prețurile pornesc de la 4.000 de lei de persoană de Crăciun și de la 6.500 de lei de persoană de Revelion.
Iuliana Duță, manager de vânzări: „Pentru perioada Revelionului suntem la grad de ocupare de 95%, iar pentru Crăciun am ajuns la 70% grad de ocupare, deci mai sunt ultimele spații disponibile.”
Un alt hotel de 4 stele, tot din Poiana Brașov, aflat chiar lângă pârtie, promite seri tematice pentru oaspeți.
Laura Ursu, manager hotel: „Conceptul este sky is the limit, avem aurora boreală într-o seară, seara zodiacului.”
Aici tarifele pornesc de la 3.600 de lei pentru trei nopți de Crăciun și, pentru că de Revelion sunt invitați artiști de renume, tariful pornește de la 9.800 de lei de persoană.
Și în alte stațiuni tarifele sunt mari pentru pachetele de sărbători. În Predeal, de exemplu, pornesc de la 3.000 de lei de persoană, iar în Azuga, la un hotel de 5 stele, pachetul de Revelion ajunge la 9.000 de lei pe cameră. Toate includ accesul la spa și mai multe cine festive.
Clienții acestui hotel de 4 stele din Sinaia se pot bucura de o piscină cu apă sărată. Pachetul de Crăciun include 4 nopți și pornește de la 5.000 de lei de persoană, iar de Revelion de la 7.000 de lei.
Teodora Thomas, administrator hotel: „Un meniu semnat de către un masterchef ,preparate specifice iernii reinterpretate pentru zona aceasta de fine-dining. Vom avea un desert cu gutui, sos fierbinte de ciocolată, caviarul, mușchiul de vită, iarăși reinterpretat.”
(...)
„Avem masajul de relaxare sau antistres, masajul cu pietre vulcanice, care este tot un masaj de relaxare uleiuri esențiale, cu aromă de cocos, de lavandă, untul pământului cu salvie, mentă...”
În multe stațiuni, zăpada este deocamdată doar pe vârful muntelui.
În Masivul Postăvaru se lucrează intens la amenajarea pârtiilor. Dacă temperaturile se mențin scăzute, cel mai probabil sezonul de schi va debuta săptămâna viitoare.