Casa le-a luat foc in noaptea de Inviere, de la o lumanare adusa de la Biserica. Cum au reusit proprietarii sa se salveze

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37

Ghinion teribil intr-o familie din Horlesti, judetul Iasi. Chiar in noaptea de Inviere, o lumanare adusa de la biserica a fost lasata aprinsa peste noapte si de la ea a luat foc toata casa.

Din fericire, cei 3 copii ai familiei dormeau in acea seara la bunici, iar tatal si mama lor au reusit sa se salveze din flacari in ultima clipa.

Cei trei baieti au avut incredere sa lase lumanarea aprinsa pe masa, pentru ca era sub forma de candela cu un capac metalic si nu banuiau ca ar putea provoca un incendiu. Insa candela s-a topit si mai intai a luat foc masa, apoi s-a aprins toata camera si ulterior intreaga casa. Barbatul s-a trezit in ultimul moment si a reusit sa-si salveze si nevasta.

Barbatul spune ca baiatul ar fi trebuit sa aseze o farfurie sub candela in care ardea lumanarea.

Constantin Mierla, proprietar: "A vrut sa-mi pastreze si mie putina lumina dimineata. Nu si-a dat seama ca lumanarile astea de plastic o sa se termine si o sa se topeasca. Acum cand ma uit aproape ca nu-mi imaginez cum am iesit. Nu mai am ce recupera."

Veronica Ursu, vecina: "Am auzit cum pocnea, dar n-am stiut, am zis ca e un accident in strada. Ramai asa, inlemnit. Au avut noroc ca zice ca a avut ea telefonul in buzunar si a sunat ea."

Dupa sarbatori, proprietarii spera sa faca rost de bani pentru a putea sa-si refaca macar o parte din locuinta distrusa de flacari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO