Imagini dramatice la Iasi, unde cartiere intregi au fost inundate. Un batran a fost tras cu forta in apa de viitura

Ultima actualizare: 17-04-2016 07:02

A fost potop joi seara, la Iasi. O furtuna puternica a blocat canalizarea orasului, iar cartiere intregi au fost inundate. In unele zone, apa a depasit o jumatate de metru, iar traficul rutier a fost practic paralizat.

Imagini dramatice la Iasi, dupa ce o ploaie torentiala a creat rapid suvoaie care au navalit pe strazi. Un batran surprins de viitura, a cazut in apa, tras cu forta de valtoare, si doar interventia unui trecator l-a salvat.

In multe zone din oras străzile au fost inundate, iar traficul a fost dat peste cap: autobuzele si tramvaiele au ramas blocate pe majoritatea traseelor. In unele locuri, apa era de o jumătate de metru.

Ploaia torentiala a facut prapad, mai ales ca la un moment dat a cazut si grindina. Sistemul de canalizare al orasului a cedat si gurile de canal au refulat.

Mai multi soferi neexperiementati s-au aventurat in apa adanca de pe stada, dar au ramas blocati in masini.

Nici pentru pietoni nu a fost mai usor. Drumul pana la magazin a devenit o adevarata provocare.

Joi seara s-a intrunit si Comandamentul local pentru situatii de urgenta pentru a calcula pagubele si pentru a ajuta persoanele care au avut de suferit din cauza caderilor masive de precipitatii.

Zeci de localnici au sunat la 112. Pompierii au intervenit cu motopompele sa ii ajute pe oameni sa scoata apa din curti, beciuri si subsoluri de bloc.

Si la Suceava o furtuna cu grindina a distrus zeci de hecare de culturi agricole. Comuna Bilca a fost acoperita de un covor de gheata in doar 15 minute. Oamenii spun ca s-a intunecat dintr-o data si imediat fulgerele au brazdat cerul. Apoi grindina le-au acoperit curtile si le-a distrus culturile din gradini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO