Cand va da Instanta Suprema un verdict final in cazul tortionarului Ion Ficior, condamnat initial la 20 de ani de inchisoare


Ultimul update: Sambata 18 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2017 14:31
Categorie: Stiri actuale

Judecatorii Instantei Supreme se apropie cu pasi mari de finalul procesului celui de-al doilea tortionar comunist judecat pentru infractiuni contra umanitatii.

Comandantul lagarului de munca de la Periprava, Ion Ficior, ar putea ajunge dupa gratii, langa Alexandru Visinescu - primul tortionar condamnat pentru atrocitatile din inchisorile politice de acum mai bine de 60 de ani.

In varsta de 92 de ani, Ion Ficior a fost condamnat in prima instanta la 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii, dupa ce mai multi supravietuitori ai acelor vremuri au fost audiati.

In urma cu mai bine de 60 de ani Ficior era comandantul lagarului de munca de la Periprava, acolo unde ar fi pus la care un adevarat sistem de tortura fizica si psihica. Peste 100 de detinuti, politic in special, ar avea inculpatul pe constiinta, spun procurorii Parchetului General.

Acuzatiile au fost formulate pe baza descoperirilor facute de cei de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Peste doua saptamani judecatorii Instantei Supreme vor decide definitiv daca il trimit la inchisoare pe tortionar. Ion Ficior a preferat sa nu vina la niciunul dintre termenele de judecata, lasand totul in seama avocatului sau.

VIDEO PROTVPLUS.RO