Calvarul trăit de un adolescent cu dizabilități, după ce a fost luat cu forța și băgat într-o mașină


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 17:20
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 17:18
Categorie: Stiri actuale

Un băiat de 15 ani din comuna Podu Turcului, judeţul Bacău, cunoscut cu dizabilităţi mintale, a fost luat cu forța de pe stradă de 3 tineri, care-l bănuiau de furturi.

Adolescentul a fost înghesuit în portabagajul unei maşini şi dus la marginea unei păduri, unde a fost bătut, umilit şi chinuit, apoi abandonat în drum, dezbrăcat.

Poliţiştii l-au găsit în stare de şoc și au desluşit cu greu întreaga poveste, întrucât victima nu putea povesti coerent ce s-a întâmplat.

Calvarul băiatului a început marţi după-amiază când un vecin a venit la el acasă şi i-a spus să meargă până la magazin că îl aşteaptă cineva să îi dea de mâncare. Tatăl băiatului spune că l-a sfătuit pe fiul sau să nu se ducă, însă copilul nu l-a ascultat.

Reporter: "Ce a zis băiatul că i-au făcut?"
Tatăl băiatului: "L-au dezbrăcat în pielea goală".
Reporter: "De unde l-au luat?"
Tatăl băiatului: "De la magazin l-au luat şi l-au dus la...cu maşina şi l-au dezbrăcat".

După ce l-au luat pe băiat din drum, cei trei l-au silit să facă o aşa-zisă reconstitutire, la casa de unde ar fi furat nişte lucruri, apoi l-au bătut şi l-au terorizat, cu ameninţări îngrozitoare. Într-un final, l-au dezbrăcat şi l-au lăsat, legat cu sârmă, pe un drum mărginaş.

Vecina: "Vărul meu l-a văzut de acasă. Ţipa. Am venit şi eu şi era dezbrăcat doar bluza deasupra. M-am întors acasă şi i-am adus o pereche de pantaloni şi o pereche de papuci după care a venit poliţia. Era foarte speriat"

Vecin: "Când am văzut copilul, am chemat-o pe soţia mea să aducă haine să îl îmbrăcăm. Era cu picioarele goale fără pantaloni şi cu sânge la faţă. Mi-a spus că l-a lăsat o maşină jos, că l-a bătut şi l-a lăsat şi era legat".

Apelul persoanelor care l-au găsit a dus la mobilizare generală şi imediat uliţele satului au fost împânzite de poliţişti. Când s-a mai liniştit, băiatul a putut să dea detalii care i-au ajutat pe anchetatori să îşi dea seama cine sunt suspecţii.

Gabriela Ciobanu, IJP Bacău: "3 bărbaţi cu vârste între 23 şi 39 de ani bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Faţă de acestia s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore".

Băiatul a ajuns înapoi în familie, dar cei de la Protecţia Copilului au preluat şi ei cazul. Până la acest moment, adolescentul nu este înregistrat cu grad de handicap. Specialiştii spun însă că dizabilitea lui este evidentă. În ceea ce-i priveşte pe suspecţi, aceştia vor fi prezentaţi unui judecător cu propunere de arestare preventivă".

Doi bărbați nevinovați, agresați de „vânătorii de pedofili” și arestați de poliția locală
Un tânăr a fost atacat de o ursoaică în Bistrița-Năsăud
VIDEO PROTVPLUS.RO