O calugarita din Italia, model de urmat in Maramures. Cum reuseste sa ajute 50 de fete si baieti, dar si adulti saraci


Ultimul update: Sambata 08 Februarie 2014 07:01
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2014 18:57
Categorie: Stiri actuale

O calugarita din Italia a devenit model de urmat in Maramures. A venit in Romania in urma cu 17 ani, hotarata sa ajute copiii din familiile sarmane.

Ca sa nu mai traiasca din donatii, femeia a invatat sa faca prajituri si administreaza acum o patiserie. De sapte ani, din banii stransi sunt hraniti si scoliti 50 de fetite si baieti, dar si adulti fara posibilitati financiare, din Baia Mare.

De cand se stie, sora Rosalba a lucrat inconjurata de copii. In Italia, 25 de ani a fost profesoara. Cu misiunea clara de a ajuta sarmanii a ajuns si in Maramures.

Se intampla acum 17 ani. A realizat repede ca si aici are multe inimi de alinat. S-a stabilit la Baia Mare, a infiintat o fundatie si, de curand, o patiserie cu laborator propriu.

Din vanzarea prajiturilor sora acopera mare parte din cheltuielile pentru masa si educatia pruncilor nevoiasi.

Rosalba Gallarotti, calugarita: "Ambientul si situatiile sunt diferite de unde am trait eu, dar asta nu ma deranjeaza deloc. Pentru ca atunci cand faci ceva care iti place, pentru ca ajut pe ceilalti, te implineste. 30% din tot ma ajuta patiseria. Eu nu sunt priceputa la patiserie. Eu sunt o persoana care vine de la scoala, n-am facut niciodata patiserie."

Dar nu a avut de ales si a invatat. Un prieten din Italia i-a oferit mai multe aparate si i-a scolit patru bucatarese din Maramures.

Stiind ca patiseria este tinuta de o calugarita, clientii vin cu incredere.

Gratie acestei femei 50 de copii care vin la Centrul de zi din Baia Mare sunt de acum mai fericiti.

24 de ore pentru o noua viata. Actiunea contracronometru prin care a fost salvata viata unei femei din Bucuresti
A sfidat oranduirea bisericeasca, iar acum incepe o noua viata. Maica Sebastiana, asteptata acasa
VIDEO PROTVPLUS.RO