Cainii abandonati de oameni si salvati de o asociatie din Cluj risca sa ramana din nou pe strazi. Cum ii putem ajuta


Ultimul update: Vineri 05 Mai 2017 07:02
Data publicarii: Marti 02 Mai 2017 16:09
Categorie: Stiri actuale

Situatie limita la Cluj Napoca, unde aproape o mie de caini abandonati, de-a alungul anilor de clujeni si salvati de un om cu suflet mare, ar putea ajunge din nou in strada

Proprietarii spatiului, unde sunt acum adapostiti, nu mai vor sa prelungeasca constractul de inchiriere. Radu Termure, cel care are grija de caini de mai bine de 10 ani, cere sprijinul asociatiilor dar si a celor care pot sa ii ofere un loc unde sa duca animalele in siguranta. Astazi, 30 dintre ei au fost dusi deja la un adapost din Craiova, insa numarul celor ramasi este, in continuare, unul mare.

Domnul Radu Termure este un clujean care, de aproape 20 de ani, si-a dedicat tot timpul si toti banii din mica sa afacere pentru a salva cainii abandonati de oameni. A reusit sa ridice adaposturi curate, sa sterilizeze mii de animale si sa trimita spre adoptie multe dintre ele. Dar cum romanii continua sa abandoneze, lupta lui nu se incheie niciodata. Are acum aproape o mie de caini, insa trebuie sa evacueze de urgenta terenul pe care l-a inchiriat in ultimii zece ani, cu 750 de euro pe luna.

 

Radu Termure sustine: "Sunt cainii clujenilor si pentru ca rata adoptiilor a fost mereu mai mica decat cea a abandonului am ajuns la sute de caini. Vreau sa fac un apel ca am ajuns in situatia in care nu mai pot sa am grija de ei. Suntem evacuati de aici. Vreau sa cer asociatiilor, care vor sa adopte acesti caini, sa o faca pentru ca in 30 de zile trebuie sa parasesc spatial, dar am avea nevoie si de sponsori ca sa putem sa gasim un alt spatiu sa mutam cainii ramasi ca sa am grija de ei in continuare."

Acest salvator de animale are, asadar, nevoie de un teren pentru cainii luati de pe strazi, unii in imprejurari dramatice care au necesitat tratament de lunga durata. Cel care le poarta de grija, si practic sta zi si noapte in adapost, a ajuns la capatul puterilor si ii roaga pe toti cei care pot sa il ajute sa nu intarzie sa o faca. O prima asociatie, din Craiova, i-a venit in ajutor.

Aurelia Loaca, Reprezentant al unei asociatii: "Am venit astazi sa luam 30 de catei ca sa il ajutam pe acest om care face asta din dragoste pentru asnimale. Este un exemplu pentru noi ii vom duce la Craiova la centrul de care eu am grija."

La adapost sunt si cativa voluntari. Ar fi nevoie, insa, de mult mai multi oameni.

Iris este voluntara: "De cand am venit aici am ramas impresionata si am vrut sa ii ajut pe acesti catei. Din pacate, doi voluntari nu suntem de ajuns. Avem nevoie de mult mai multi."

In curand, toti acesti caini ar putea sa ajunga din nou pe strazi ori sa fie eutanasiati, daca oamenii nu se mobilizeaza sa ii adopte. Macar la distanta, prin plata constanta a unei sume. Din pacate si banii salvatorului lor s-au terminat, iar animalele au nevoie de hrana si medicamente. Asadar, orice sprijin este binevenit.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO