Cabanierii de la Dochia, infectați cu Covid-19 de turiști. ”Nu au respect pentru nimeni și nimic”

Ultima actualizare: 19-08-2020 10:16
Cabanierii de la Dochia, infectați cu Covid-19 de turiști. ”Nu au respect pentru nimeni și nimic”
Facebook/ Cabana Dochia

Personalul de la Cabana Dochia a fost infectat cu noul coronavirus de turiștii care refuză să respecte orice regulă de protecție și au ajuns să vandalizeze locul pentru a stat cât mai mulți laolaltă, susțin reprezentanții unității.

 

Cabanierii de la Dochia s-au infectat cu Covid-19 de la turiștii care refuză să poarte mască și să respecte regulile de distanțare, chiar dacă personalul unității de pe muntele Ceahlău a chemat și jandarmii pentru a-i convinge pe oameni să fie mai responsabili, scrie Mesagerul de Neamț.

Șase din cele zece teste recoltate de la personalul Cabanei Dochia au ieșit pozitive, iar pentru celelalte patru persoane negative se vor face retestări.

În schimb, niciunul din turiștii care se aflau marți la cabană nu a vrut să meargă la Roman pentru a fi testat, chiar dacă firma care deține cabana a spus că va suporta cheltuielile, spunând că vor face acest lucru în localitățile de reședință.

Cabanierul și soția lui nu au mai coborât de pe munte de două săptămâni, astfel încât nu se puteau infecta decât de la turiști, a declarat Mihai Tărâță, reprezentantul cabanei.

Potrivit acestuia, turiștii nu respectă nicio regulă, chiar dacă sunt avertizați permanent și au fost chemați și jandarmii pentru a-i convinge să poarte mască.

Mai mult, aceștia au vandalizat mesele amenajate pentru a permite așezarea a maxim 4 persoane, doar pentru a sta cât mai mulți la un loc.

”Am modificat playlist-ul de la cabană și, din 5 în 5 minute, se oprește muzica și intră mesajul ”Vă rugăm să purtați mască și să respectați regulile de igienă pentru protecția dumneavoastră și a noastră!”, dar nimeni nu respectă nimic”, a spus Mihai Tărâță.

 

”De ce nu le pasă de semenii lor și nu respectă nimic?”

 

”Urcă între 2.000 și 2.500 de oameni în fiecare week-end pe munte. Am sudat mesele ca să nu poată sta decât 4 persoane și au rupt punctele de sudură să încapă câte 5-6. Am chemat jandarmeria să discute cu ei, pentru că nu mai știam cum să-i abordăm. Nu au respect pentru nimeni și nimic”, a precizat reprezentantul cabanei.

Întregul personal a fost retras, plasat în carantină și înlocuit cu alte persoane, în timp ce cabana a fost dezinfectată.

”Unor turiști, pe care nici nu știu cum să-i descriu ca să nu-i jignesc, nu le pasă de cei din jur, dar toți declară că iubesc muntele. Și dacă-l iubesc, de ce vor să-l închidă? De ce nu le pasă de semenii lor și nu respectă nimic? De ce nu înțeleg că o mască este, întotdeauna, de preferat unui aparat de ventilație la reanimare? Ce e atât de greu?”, a mai spus Mihai Tărâță.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO