Traseele montane, luate cu asalt de turiști. Care au fost cele mai aglomerate zone

Dată publicare: 11-07-2020 18:30
Dată actualizare: 11-07-2020 20:04


Turiștii s-au aventurat pe traseele de la munte într-un număr neobișnuit de mare. Platoul Bucegi semăna sâmbătă la prânz cu parcarea unui mall, iar pe Transfăgărășan s-a circulat cu dificultate.

Pentru a elibera traseele montane consacrate, salvamontiștii au început să pună marcaje și în alte zone.

Drumul Babelor, cum mai este cunoscută şoseaua din zonă, s-a transformat într-o imensă parcare. Odată ajunşi la punctele de interes, turiştii au uitat să păstreze distanţa.

Răzvan Bajan, şeful postului de jandarmi montani Platoul Bucegi: "Jandarmeria acţionează în această perioadă pe traseele montane şi în zonele aglomerate pentru acordarea de sprijin, îndrumarea şi informarea turiştilor. Recomandăm pe această cale respectarea măsurilor de protecție  şi distanţarea socială acolo unde este cazul".

Pentru a reduce aglomeraţia, salvamontiştii din Prahova pregătesc noi rute pentru drumeţii. În ultimele zile au montat stâlpi de marcaj pe toată culmea Baiului, de la Azuga până la Comarnic, pe o distanţă de 18 kilometri. Noile trasee vor fi deschise după ce primesc omologarea de la Autoritatea Naţională petru Turism.

Pe "cea mai tare șosea pentru condus din lume", aşa cum au spus despre „Transfagarașan” realizatorii emisiunii Top Gear, s-a circulat ca pe un bulevard aglomerat. Coloanele de mașini au depăşit 5 km. Şoferii care s-au oprit la Bălea Lac şi-au dat seama că locurile de parcare sunt insuficiente.

Poliţiştii, jandarmii şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi de la DSP au verificat terasele, barurile, mijloacele de transport în comun şi zonele de campare aflate între Vălenii de Munte şi Cheia.

Astfel de controale sunt anunţate în perioada următoare şi pe Valea Prahovei.


VIDEO PROTVPLUS.RO