Bucureștenii pot închiria trotinete electrice din mai. "Ne asumăm că multe vor fi furate"


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 07:01
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2019 20:13
Categorie: Stiri actuale

Una dintre cele mai mari firme de închiriat trotinete electrice din lume a semnat un acord de colaborare cu Primăria Capitalei şi va pune la dispoziţia bucureştenilor astfel de vehicule.

Trotinetele vor putea fi găsite cu ajutorul unei aplicaţii chiar pe trotuarele din oraş. "Ne asumăm că multe vor fi furate", spun reprezentanţii companiei. Nu sunt însă singurii care vor să ofere acest tip de servicii.

Lime este o companie americană care a revoluţionat închirierea trotinetelor electrice peste Ocean, dar şi în Europa. Cei care îşi doresc o trotinetă, îşi descarca aplicaţia, introduc datele de pe card, apoi o pot folosi.

Tarifele pentru România vor fi de 3 lei pentru deblocare şi 60 de bani un minut de închiriere.

La final, trotineta poate fi lăsată oriunde într-o zonă publică din Bucureşti, chiar şi pe trotuar. Condiţia este să nu deranjeze circulaţia oamenilor şi a maşinilor.

De încărcarea vehiculelor electrice se vor ocupa tot clienţii. Doritorii trebuie să se înscrie în aplicaţia companiei şi vor primi între 10 şi 15 lei pentru fiecare trotinetă încărcată.

Apariţia numeroaselor trotinete electrice nu a trecut fără controverse. În Statele Unite, presa a semnalat cazuri când unii clienţi s-au accidentat, deşi sunt limitate la 24 km/h.

În Paris, trotinetele au fost folosite de vestele galbene în lupta cu poliţiştii. În alte oraşe, unii locuitori sunt supăraţi că acestea sunt abandonate aiurea şi deranjează circulaţia.

Americanii cred că unele trotinetele vor fi furate. De altfel, bicicletele pe care le au în Vestul Europei au ajuns de vânzare la mica publicitate, în România.

Trotinetele vor ajunge în Bucureşti la mijlocul lunii mai, câteva zile mai târziu după unele puse la dispoziţie de o companie românească.

Cei de la Flow vor închiria trotinete de pe 10 mai, la preţ de 2 lei deblocarea şi 50 de bani minutul, adică mai ieftin.

Vor avea rasteluri speciale, unde vor putea fi puse la încărcat chiar de cei care le folosesc. Aceste trotinete sunt limitate la 19 km/h.

Trotinete electrice de închiriat au apărut şi în alte oraşe mari din ţară, de pildă, Timişoara, Cluj.

Specialiștii spun că din cauza traficului aglomerat numărul trotinetelor va creşte enorm în București, în următorii ani. Din păcate, infrastructura rămâne în urmă. În lipsa pistelor, va fi o provocare uriaşă pentru oameni să se descurce pe două roţi pe trotuare sau pe carosabil.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
S-a inaugurat sistemul de închiriere a trotinetelor electrice din Timișoara. Robu a testat-o pe prima
VIDEO PROTVPLUS.RO