Braconieri de sturioni prinși în flagrant pe Dunăre. Polițiștii au eliberat exemplarele

Ultima actualizare: 20-03-2019 17:31

Braconierii din Delta Dunării nu mai au nicio teamă. În urma unei razii pe canalul Sfântu Gheorghe, poliţiştii au prins mai mulţi indivizi care capturau pui de sturioni abia eliberaţi în Dunăre pentru repopulare.

Potrivit unui moratoriu al Uniunii Europene, pescuitul de sturioni este interzis în România până în 2021.

Cei doi bărbaţi de de 50 şi 56 de ani, ambii din localitatea Mila 23, au fost prins de poliţişti chiar în momentul în care scoteau plasele.

Oamenii legii au descoperit opt exemplare de sturion de dimensiuni foarte mici.

Peştii au fost eliberaţi în mediul natural în urmă cu câteva luni, măsură care are rolul de a reface populaţia de sturion din Delta Dunării

Din fericire, cele opt exemplare erau încă în viaţă şi au fost eliberate din nou în Dunăre, dar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal. Pescuitul sturionilor este oprit în România, dar şi în celelalte ţări riverane Marii Negre.

Prohibiţia este în vigoare şi în Bulgaria, Ucraina, Georgia şi Rusia dar, de multe ori, peşti crescuţi şi eliberaţi în România ajung în restaurantele luxoase din estul Europei.

În Delta Dunării trăiesc, în prezent, singurii sturioni sălbatici din Uniunea Europeană care cresc şi se reproduc în mod natural.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO