Bloc intreg din Capitala inecat in fum dupa incendiul izbucnit intr-un apartament. 42 de oameni au primit ingrijiri medicale


Ultimul update: Sambata 08 Aprilie 2017 07:17
Data publicarii: Miercuri 05 Aprilie 2017 07:39
Categorie: Stiri actuale

S-a dezlantuit haosul marti seara, intr-un bloc cu 10 etaje, din Sectorul 2 al Capitalei. Un apartament situat la etajul al treilea a fost cuprins de flacari violente si intreaga cladire a fost invadata de fum.

Nu mai putin de 42 de persoane au avut nevoie de atentia medicilor, iar 8 dintre ele, printre care si doi copii, au ajuns la spital. Toti locatarii au fost evacuati de pompieri si s-au putut intoarce in apartamente abia dupa miezul noptii.

Apartamentul in care a izbucnit incendiul a fost cuprins rapid de foc, iar geamurile s-au facut tandari. Zgomotul asurzitor si fumul gros care a invadat cladirea au starnit imediat panica printre locatari. Oamenii au iesit speriati in strada. Intre timp, un tanar care locuieste in zona a sunat la 112.

"Am simtit fum in casa. Am vazut puhoiul de fum pe care eu l-am inhalat si am inceput sa strig 'ajutor, ajutor'. A venit pompierul a vrut sa imi puna masca, dar eu nu o suport", spune o locatara.

"Baiatul meu era pe geam a vazut flacari, s-a panicat, ne-a panicat si pe noi. Erau oameni jos care tipau sa sunam la 112", povesteste un martor.

In apartamentul inghitit de flacari se aflau patru adulti. Unul a suferit arsuri, iar ceilalti trei s-au intoxicat cu fum, asa ca au fost transportati la spital. Alti patru vecini, printre care si doi copii, au ajuns la urgenta, si inca 34 de locatari au primit ingrijiri medicale la fata locului.

Col. Precup Irinel, ISU Bucuresti-Ilfov: "Am avut 42 de persoane pe care le-am evaluat medical. Am evacuat pe rand oamenii, incepand cu etajele inferioare."

Dupa zeci de minute de lupta cu flacarile, incendiul a fost stins. Abia dupa ce a fost inlaturat pericolul oamenii s-au putut intoarce in locuinte.

Locatarii cred ca dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit. Cauza exacta va fi stabilita insa in urma unei anchete.

VIDEO PROTVPLUS.RO