Bebelusul care a murit in pantecele mamei, la Tg. Jiu, putea fi salvat. Ce au descoperit medicii legisti la autopsie

12-01-2016 17:10


O ancheta este in plina desfasurare la spitalul de urgenta din Targu Jiu, dupa ce un bebelus a murit cu putin timp inainte ca mama sa-l aduca pe lume.

Femeia era internata si urma sa i se faca o operatie de cezariana. Peste noapte insa s-a simtit rau, iar cei din familie sustin ca asistenta nu ar fi chemat un medic. Acuzatiile sunt sustinute de rezultatele legistilor, care confirma ca pruncul, o fetita, era sanatos si ar fi putut fi salvat.

Ramona si sotul ei asteptau cu nerabdare sa li se nasca fetita. Femeia in varsta de 36 de ani povesteste ca a avut o sarcina fara probleme insa cum simtea ca i se apropie sorocul, a mers la spital. Peste noapte insa, lucrurile au luat o intorsatura tragica.

Femeia a inceput sa se simta foarte rau si a cerut ajutorul unei asistente. Se pare insa ca aceasta nu a transmis mesajul mai departe si nu a anuntat medicul.

Cosmin Oita Badoiu, sotul gravidei: “Doamna asistenta a avut bun simt si nu l-a trezit pe domnul doctor, a lasat -o in salon ca nu e nicio problema, nu putem sa il deranjam pe domnul doctor ca e domnul doctor, stiti.”

Reprezentantii spitalului insista ca femeia a fost monitorizata in permanenta, dar au deschis totusi o ancheta interna.

Dr Gheorghe Stanciu - purtator de cuvant SJU Tg Jiu: “In foaia de observatie eu am vazut o ca scrie ca a fost monitorizata toata noaptea, adica i-au facut tot ce trebuie conform uzantelor. Nu cunosc informatia ca a anuntat ca la 3 i se face rau."

Medicii legisti sunt de alta parere. Ei spun ca bebelusul ar fi supravituit daca mama primea ajutor la timp. Fetita a murit insa inainte de a vedea lumina zilei pentru ca nu a fost oxigenata suficient.

Florin Dijmarescu, medic legist: ''S-a dezlipit placenta prematur de uter, s-a facut un hematom care a dus la moartea prematura a fatului - daca mama era ajutata putea fi in viata, nu - daca se putea interveni in timp eu zic ca putea sa traiasca, da.''

Se pare insa ca asistenta nu a chemat nici un doctor care sa o vada pe gravida. Femeia a fost consultata de abia dimineata, la obisnuita vizita medicala, cand era deja prea tarziu.

Cosmin Oita Badoiu, tata: “Indiferenta in spitale, nu doar aici, e in floare, daca ai bani reusesti, daca nu, nu. Pe parcursul sarcinii am acordat o foarte mare atentie pentru a duce sarcina, dar cum va spusei, noi am acordat atentie, iar aici unde trebuia sa ia nastere cu personal calificat, domnii doctori mi au omorat-o''.

Sotul femeii a depus plangere la Politie si Parchet pentru a se stabili cine poarta vina pentru cele intamplate. Omul vrea sa sesizeze inclusiv Parchetul si Colegiul Medicilor. Miercuri, cei doi parinti isi vor lua acasa fetita pentru inmormantare.

VIDEO PROTVPLUS.RO