Cazul revoltator al bebelusului lasat sa cada pe jos imediat dupa nastere. Asistentele iresponsabile au dat vina tot pe mama

Ultima actualizare: 20-03-2015 07:08

Un nou incident de o violenta rara demonstreaza ca multe dintre spitalele Romaniei sunt un soi de lagare. De aceasta data, s-a intamplat la Zarnesti, in judetul Brasov.

Dintr-o neglijenta crasa, un bebelus sanatos, nascut la termen, a cazut pe ciment de la inaltimea mesei ginecologice. Mama nu a fost asistata de medic, iar asistenta si infirmiera aveau alta treaba. Pruncul delicat s-a ranit ingrozitor. Acum este la reanimare, in maternitatea din Brasov. Parintii au depus imediat o plangere la politie.

Femeia e din Zarnesti si este la a doua nastere. Sarcina a fost urmarita de un medic. Cand au aparut durerile, a fost luata cu ambulanta si a cerut sa nu fie dusa la Brasov, ci la Spitalul orasenesc din Zarnesti si asta pentru ca medicul ce i-a urmarit sarcina a promis ca ajunge la timp ca sa asiste la nastere. Insa nasterea a fost rapida, iar medicul a ajuns trei ore mai tarziu.

Nasterea a decurs foarte repede. La un minut dupa ce mama a fost urcata pe masa, bebelusul a si venit pe lume. Dar asistenta si infirmiera, aflate in preajma, nu erau pregatite sa intervina.

Ionela Dobrin, mama: "Una isi facea de lucru cu o penseta sau ceva ca era langa mine, dar cu spatele si una era tocmai la geam. Copilul, dupa ce am nascut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru ca a cazut pe tabla pe care am pus eu picioarele, dupa care a cazut jos, pe ciment. Deci, doua lovituri a avut."

Angajatele spitalului sustin ca este imposibil ca bebelusul, un baietel, sa fi cazut de la inaltime. Dar mama lui, care era constienta, a vazut totul, iar traumatismele nou nascutului le contrazic pe infirmiera si asistenta.

Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orasenesc Zarnesti: "Se aseaza o masa, aici, in fata, dupa ce se aseaza gravida, aici se aseaza campuri sterile si n-ai cum sa... ca in cadere a cazut pe acesta masa si i-o fi scapat picioarele pe jos... Nu stiu, ca n-am fost aici."

Ionela Dobrin, mama: "Este lovit la o manuta, la fata, nu aveai unde sa pui mana de vanat ce era si buza de sus nu se atingea cu buza de jos, ca e ca o pruna de umflat. La piept nu pot sa-l pun."

Bebelusul a fost transferat de urgenta la Maternitatea din Brasov. Mama lui, in schimb, a fost nevoita sa mai stea doua ore pe masa de nastere, pana cand a ajuns medicul care i-a suturat rana. Ancheta declansata in spital n-o vizeaza pe doctorita, pentru ca ea nu figura de garda si nici nu a fost prezenta la incident. Parintii bebelusului au facut, insa, o plangere la politie impotriva tuturor persoanelor din spital, care ar fi trebuit sa ajute la nastere.

Mihai Dobrin, tatal bebelusului: "Nu lasam asa, de ce sa lasam asa? Ele si-au batut joc... Si cand ai un animal in curte si fata si de ala ai grija ca sa nu iti moara, apoi de un copilas. S-a nascut sanatos... Dar acum e intre viata si moarte."

Ionela Dobrin, mama: "A zis ca poate sa ramana cu sechele, dar pana vineri nu poate sa dea un raspuns, ele le trateaza de hemoragia aia pe care i-a gasit-o la creier."

Baietelul, nascut la termen, este acum la reanimare la Maternitatea din Brasov. Medicii i-au facut mai multe investigatii, dar abia la sfarsitul saptamanii vor afla exact cat de afectat este de trauma suferita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO