Batran dezgropat dupa 4 zile de la inmormantare, in Dorohoi. Medicii care s-au ocupat de el sunt acuzati de malpraxis

Ultima actualizare: 18-11-2014 06:47

Zarva mare intr-un sat de langa Dorohoi. O armata de politisti si legisti au venit sa dezgroape trupul neinsufletit al unui batran care si-a dat duhul in urma cu doar patru zile.

Exista suspiciuni de culpa medicala afirma anchetatorii, iar temerea ar putea fi confirmata doar dupa necropsie. Rudele barbatului sunt scandalizate ca autoritatile nu s-au grabit sa lamureasca misterul inainte ca acesta sa fie inmormantat crestineste.

Inca intristati de vestea mortii batranului, fiul si nepotii acestuia au trait o experienta si mai dura: politistii si legistii le-au batut la usa si i-au anuntat ca trupul neinsufletit va trebui deshumat si dus la Laboratorul de Medcina Legala pentru necropsie.

Barbatul de 87 de ani a fost dus de urgenta luni seara la Spitalul din Dorohoi pentru ca ar fi facut o ocluzie intestinala. Cateva ore mai tarziu a murit din pricina unor posibile complicatii. Dupa o zi petrecuta la morga spitalului, familia a luat trupul acasa, iar joi l-au inmormantat crestineste.

Intre medicul legist si cei care ar fi trebuit sa il ingrijeasca s-a iscat un adevarat scandal. Specialistul in medicina legala a refuzat sa semneze certificatul constatator al decesului, in lipsa autopsiei. Ar fi semnat directorul spitalului, desi nu avea voie. Acum familia mortului este revoltata, chiar daca la miloc ar putea fi vorba despre o culpa medicala.

Directorul spitalului respinge orice suspiciune. Recunoaste insa ca legistul avea dreptul sa faca autopsia pentru a se vedea care au fost cauzele mortii si mai ales daca nu cumva batranul putea fi salvat de medici.

In aces caz, procurorii au inceput oficial urmarirea penala pentru ucidere din culpa si abuz in serviciu. Insa deocamdata, nici un medic nu a fost pus sub acuzare. Asteapta rezultatele necropsiei, dupa care batranul va fi inmormantat pentru a doua oara in mai putin de o saptamana. Familia vrea sa solicite despagubiri pentru tot ce-a patimit.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO