Bărbatul din Vaslui care nu-și amintește cum a ajuns în Anglia ar fi, de fapt, victima unei rețele infracționale

MIhai Danciu
vremeanoua.ro

Detalii uluitoare au ieșit la lumină în cazul bărbatului din Vaslui găsit beat și bătut într-o curte din Londra, care nu-și amintește cum a ajuns atât de departe de casă.

Se pare că bărbatul, Mihai Danciu, era victima unei rețele infracționale care exploata forța de muncă în Mare Britanie, relatează vremeanouă.ro.

Informatia provine de la unul dintre cei care a fãcut publică întâmplarea. Potrivit acestuia, vasluianul dormea în cameră cu alte șapte persoane și erau puși să lucreze în constructii, să cersească și să fure din magazine. Primea, la schimb, 600 lire, mâncare și cazare.

Între timp, povestea lui Mihai este relatată pe larg de ziarele britanice.

În lumina noilor informații, povestea lui Mihai nu mai pare o glumă. Un bărbat care susține că îl cunoaște pe Mihai spune:

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

”Pentru că tot ce s-a scris până acum referitor la acest caz este o mare minciună, mă simt nevoit sã corectez.

Într-adevăr, persoana a fost gãsită în stare de ebrietate si bătut crunt în curtea unui londonez care a alertat politia si ambulanța. Dar firul evenimentului începe în țară, unde Mihai a fost racolat, împreunã cu alti doi consăteni de un personaj dubios, care i-a transportat, cu un Logan Break – din Vaslui în Buzău.

Acolo, cei trei au fost separați și urcati în două microbuze diferite cu destinatia Londra. Ajunsi în UK, cei trei au fost cazati într-o casă din zona Ilford în care se mai aflau încă 15 persoane.

Acest “cuib” era strict supervizat si condus de un personaj cãruia i se spune “Doctorul”. Cei trei au mărturisit că dormeau câte opt în camerã si ar fi trebuit sã fie remunerati cu £600/lunã, mâncare si cazare.

În schimb urmând sã presteze în constructii, cersit sau shoplifting (n.r. furt din magazine)”.

Acum câteva zile, MIhai Danciu a fost dus la Spitalul Whipps Cross din Londra și, când s-a trezit, a fost foarte mirat să audă vorbindu-se limba engleză. O româncă, asistentă medicală, a postat povestea vasluianului pe un grup de Facebook al românilor din Marea Britanie și a cerut ajutor.

”A fost găsit beat si bătut în curtea cuiva. Acei oameni au sunat la politie și l-au dus la spital. El spune că nu cunoaște pe nimeni si că nu își amintește cum a ajuns în Regatul Unit. Se numește Mihai Danciu si este din Vaslui. Dacă îl cunoaște cineva să îmi trimită mesaj în privat. Este internat la secția unde lucrez eu”, a scris, pe Facebook, Adina Costache.

Bărbatul a fost recunoscut ca fiind Mihai Danciu, din comuna Delești, satul Albești, ceea ce a fost confirmat și de autoritățile locale din România.

El a plecat de-acasă spre Anglia, în urmă cu aproape două săptămâni, pentru a-si găsi un loc de muncă. Nimeni nu știe însă ce a făcut în acest interval de timp, nici măcar el.

Bărbatul trăiește împreună cu concubina si cu copiii ei, în casa bunicii sale, însă vecinii nu au nimic bun de spus despre el.
Era băiat bun, dar băutura l-a stricat. Sincer, pierderi de memorie avea si fără să fie bătut și nu mă miră faptul că a ajuns în situația asta. La șpriț era campion”, a povestit un vecin.
Cel mai probabil, Mihai Danciu va fi trimis acasă de către autoritățile britanice, fiindu-i asigurat biletul de avion către România.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Studentă din Vaslui condamnată la un an de închisoare pentru ce a făcut în casa unde stătea cu chirie
Studentă din Vaslui condamnată la un an de închisoare pentru ce a făcut în casa unde stătea cu chirie

O tânără din Vaslui, studentă în Iasi, a fost condamnatã la un an de închisoare, de cãtre Judecãtoria Husi, dupã ce a furat mai multe obiecte de valoare din locuința în care stătea în gazdă.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.