Barbatul care a strans 25 de maidanezi in curte va fi amendat cu 500 lei/zi. "I-am adunat ca sa nu muste pe nimeni pe strada"

Ultima actualizare: 30-03-2014 00:09

Scandal la Targu Mures intre un iubitor de animale si autoritatile locale. Barbatul a salvat de pe strazi 25 de caini, insa Politia Locala il amendeaza periodic, pe baza unei hotarari a consiliului local.

Conform acestei decizii a primariei, niciun cetatean din oras nu are voie sa detina mai mult de doi caini, indiferent daca sta la curte sau la bloc. Stapanul cainilor are deja un teanc de amenzi, pe care le-a contestat in instanta. Dar reprezentantii primariei nu se lasa si sunt hotarati sa ii dea omului amenzi de 500 de lei pe zi, pana renunta la caini.

Domnul Arpad locuieste in centrul orasului si iubeste animalele de cand se stie.

"Sunt adunati din strada sa nu fie abandonati. Sa nu fie pe strada, sa nu muste pe cineva, sa nu fie probleme. Majoritatea de trei ani de zile sunt sterilizati"

Insa o hotarare votata de consiliul local in 2010 presupune ca nicio familie din Tg Mures sa nu aiba mai mult de doi caini. Pe baza deciziei, omul e amendat periodic. A contestat in instanta toate amenzile pe care le-a primit pana acum din partea Politiei Locale, si spune ca legea este ambigua.

"Legea este contradictorie. Zice ca in locuinte, dar aici nu se refera la curte", spune domnul Arpad.

In plus, cainii nu sunt lasati niciodata pe strada. Desi i s-a propus, stapanul lor nu vrea sa-si dea animalele in grija primariei, pentru a fi duse in adapostul public. Ca si in Cluj si Brasov, la Targu Mures nu se eutanasiaza cainii maidanezi, dar reprezentantii primariei de aici ii exporta in Germania.

Mai este insa o problema: enoriasii unei biserici din apropiere spun ca sunt deranjati de latraturi. 

"In timpul slujbei oamenii ne intrebau care este situatia cu cainii si cainii latrau si urlau. Suntem foarte aproape, avem copii la biserica si e neplacut, e jenant sa fie atatia caini pe langa noi", spune paznicul bisericii.

"In aceasta situatie nu mai avem ce sa facem, vom aplica incepand de astazi in fiecare zi sanctiunea maxima, se incalca hotararea consiliul local. Zilnic vom aplica cate o amenda de 500 de lei", anunta Valentin Bretfelean, Politia Locala Targu Mures.

Omul e hotarat sa isi caute dreptatea in instanta, iar magistratii vor decide cine va avea castig de cauza in acest conflict.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO