Barbat de 65 de ani, gasit carbonizat in locuinta. Pompierii au mers pe jos 2 km pana la casa acestuia, din cauza zapezii

Dată publicare: 11-01-2016 07:26
Dată actualizare: 14-01-2016 07:03


De o moarte infioratoare a avut parte un barbat in varsta de 65 de ani din judetul Vaslui. Omul a fost gasit carbonizat in locuinta care i-a fost cuprinsa duminica seara de flacari mistuitoare.

Un localnic a sunat la 112, dar salvatorii au avut o misiune extrem de dificila. Ei au mers pe jos doi kilometri pana la casa victimei pentru ca autospecialele nu au putut inainta din cauza zapezii.

Pana la venirea pompierilor, oamenii au incercat sa stinga valvataia, dar nu au mai reusit sa faca nimic pentru barbat. Doar zidurile au mai ramas din casa barbatului care locuia singur, la doi kilometri de comuna Puscasi din judetul Vaslui.

Localnic: "Cand am deschis usa, a iesit flacara. Am vrut sa-l scot, dar nu am mai putut. Era foc, era fum."

Oamenii au sunat imediat la 112. Dar zapada moale de pe drumul care duce la casa victimei a facut ca misiunea salvatorilor sa fie una dificila. Masinile nu au mai putut inainta, asa ca au fost nevoiti sa mearga pe jos.

Cristian Benchea, IJSU Vaslui: "Locuia izolat de ultima casa de sat. Interventia pompierilor a fost destul de dificila, drumul fiind greu accesibil. Pompierii au venit pe jos, au intervenit."

In tot acest timp, localnicii au incercat din rasputeri sa potoleasca valvataia.

Ajunsi la fata locului, medicii nu au mai putut sa faca nimic pentru barbatul in varsta de 65 de ani.

Gabi Olaru, SMURD Vaslui: "L-am gasit carbonizat langa soba. Nimic nu era de facut."

El primise de la primarie lemne pentru foc, dar pentru ca nu avea nicio anexa, le-a pus in camera in care locuia.

Trupul neinsufletit a fost transportat la morga pentru necropsie. Victima nu avea rude, asa ca autoritatile locale si vecinii se vor ocupa de inmormantare.
 

Tags: incendiu, vaslui, casa,


VIDEO PROTVPLUS.RO