Băncile au reactivat popririle pe conturi, suspendate în pandemie. Motivul este incredibil

Ultima actualizare: 27-10-2020 20:56

Băncile au reactivat automat popririle fiscale pe conturile clienților, suspendate în timpul pandemiei, pentru că statul nu a publicat imediat și în Monitorul Oficial decizia de prelungire a amânârii a executărilor silite.

 

Reactivarea automată a popririi fiscale suspendate în pandemie a avut loc pe 25 octombrie, pentru că nu a fost publicată în Monitorul Oficial noua amânare a executărilor silite, scrie Profit.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o nouă amânare, până pe 25 decembrie, a executărilor silite pentru restanțe fiscale, a căror suspendare expira pe 25 octombrie, pentru a permite contribuabililor să ceară eșalonări.

 

Când va fi posibilă deblocarea conturilor

 

Nu a publicat, însă, imediat și în Monitorul Oficial decizia pentru ca aceasta să poată intra în vigoare, așa că băncile au început să reactiveze automat toate popririle în ziua în care suspendarea acestora expira.

Abia după ce departamentele juridice vor vedea noile prevederi publicate oficial, nu doar în comunicate de presă sau declarații de ministru, deblocarea conturilor va putea fi procesată în sistemele băncilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO