Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”

Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2018 17:34
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 16:55
Categorie: Actualitate

Zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băiețelul care a murit în urma unei intervenţii la Spitalul Clinic Sanador din Capitală. Bieţii oameni și-au înmormântat miercuri copilul și spun că vor merge mai departe să îşi caute dreptatea.

Cazul este anchetat acum de procurori dar şi de Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor şi-a început ancheta şi a anunţat că instanţele colegiale vor face tot ce le stă în putinţă pentru a vedea dacă există o vinovăţie şi cine se face vinovat de tragedie.

Colegiul se aşteaptă ca indiferent de ce va constata, una din părţi să fie nemulţumită: ori familia, dacă e vorba de o sancţiune blândă ori medicul sau medicii în cauză, pentru că vorbim despre o echipă care s-a ocupat de copil.

Şi pentru că vorbim de sancţiuni, Colegiul Medicilor poate da o mustrare, vot de blam, dar poate interzice şi dreptul unui medic de a mai profesa, aceasta din urmă fiind cea mai aspră pedeapsa.

Procurorii, la rândul lor, sunt cei care fac ancheta penală.

În ceea ce priveşte Sanador, au trecut mai mult de 48 de ore de când reprezentanţii spitalului nu şi-au mai exprimat nici un punct de vedere. Luni după amiază, însă, ţineau să spună următoarele:

"Conform documentaţiei medicale avute la dispoziţie, precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale, aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale."

Ştefan, un băiat de nici 2 ani, a fost operat sâmbătă la spitalul clinic Sanador pentru coborârea unui testicul.

După operaţie, familia copilului spune că cel mic s-a simţit rău, că a chemat SMURD-ul la spital, dar că după 8 ore, băieţelul s-a stins. Medicii legişti au constatat marți că Ştefan a murit în urma unui şoc hemoragic. Au descoperit o hemoragie internă în spatele peritoneului.

Părinţii lui Ştefan s-au despărţit extrem de greu de băieţelul lor. Secătuiţi de lacrimi, sfâşiaţi de durere, soţii Duță au încă multe întrebări fără răspuns. Viaţa lor nu va mai fi la fel, nici chiar dacă vor afla totul.

Nini Duță, tatăl copilului: "Când am sunat-o pe ea ne-a zis să chemăm SMURD ul. De ce ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. Nu a mai vorbit cu noi. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei, şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?! Trebuie să îţi asumi înainte. Este medic. Nu lucrezi cu şuruburi să îl strici şi să îl refaci, lucrezi cu oameni, lucrezi cu copii..."

Noaptea trecută, mama lui Ştefan nu a putut dormi nicio secundă. A ştiut că îşi vede fiul pentru ultima oară şi nu s-a dezlipit de lângă el.

Andreea Duță, mama copilului: "Aşteptăm să vedem cum s-a comunicat între autorităţi în acea noapte, s-au pierdut probe importante, declaraţii la cald. Înţeleg că trebuia sigilat aparatul de anestezie, trebuiau prelevate probe în primele ore. Procurorul nu a fost, toată lumea a fost haotiocă, nepăsătoare. Le-am solicitat luni banii înapoi pe operaţie, nu m-au contactat în niciun fel, lupta se va duce mai departe în justiţie."

Ştefan umpluse cu bucurie casa bunicilor lui. Acum, toţi trăiesc o dramă cumplită.

Mariana Ionescu, bunica copilului: "Ne-au distrus viaţa, familia, sănătatea, ne-au distrus tot ce aveam mai bun în noi. Aveţi medicamente pentru suflet? Vreau şi eu medicamente pentru suflet. Va fi o luptă foarte lungă, vrem să se facă dreptate."

Între timp, autorităţile au deschis mai multe anchete, atât penale cât şi disciplinare. Colegiul Medicilor București va audia toţi doctorii implicaţi în această poveste tragică.

Gheorghe Borcean, preşedintele CMR: ''Vom încerca să aflăm ce fel de sângerare a fost, cauza ei, cantitalea de sânge acumulat. Se vor cerceta faptele medicale, diagnosticul, protocolul operatorm, foaia de observație.''

Pe de altă parte, avocata familiei a depus mai multe plângeri la Parchet şi aşteaptă ca toţi cei implicaţi în moartea copilului să fie audiaţi, iar cei vinovaţi să plătească pentru tragedie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Copilul care a murit la spitalul privat s-ar fi chinuit 8 ore.
Copilul care a murit la spitalul privat s-ar fi chinuit 8 ore. "Ne-au distrus viaţa"
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
tablouri furate din Olanda
JAFUL SECOLULUI. Tabloul de Picasso "ars în sobă" a fost găsit într-un sat din Tulcea, la rădăcina unui copac
A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu, membru al Consiliului Regal
Accident cu 7 victime în Covasna. Cauza impactului de pe DN10
Incendiu uriaş la marginea Capitalei. Localnicii, alarmaţi prin sistemul RO-ALERT
Taximetrist din Neamţ, rămas prizonier în propria maşină. Ce greşeală a făcut
Un bărbat a fost mușcat chiar de ursul pe care îl rănise cu o zi înainte
conducta care arde
O conductă de gaz din Braşov a luat foc în plină zi, sub ochii trecătorilor
Pană de curent în Sectorul 3. Oamenii s-au încălzit la aragaz: "Se întâmplă des"
3 oameni au ajuns la spital din cauza unui câine. Poliţia a deschis o anchetă
Un copil de 3 ani din Dâmboviţa şi tatăl său sunt căutaţi de poliţie. De ce se teme mama
Când trebuie schimbate cauciucurile de iarnă? Deja s-au format cozi mari la vulcanizări
Băiețel de 3 ani, dat în urmărire națională. Cine l-a luat de acasă