Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”

×
Codul embed a fost copiat

Zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băiețelul care a murit în urma unei intervenţii la Spitalul Clinic Sanador din Capitală. Bieţii oameni și-au înmormântat miercuri copilul și spun că vor merge mai departe să îşi caute dreptatea.

Cazul este anchetat acum de procurori dar şi de Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor şi-a început ancheta şi a anunţat că instanţele colegiale vor face tot ce le stă în putinţă pentru a vedea dacă există o vinovăţie şi cine se face vinovat de tragedie.

Colegiul se aşteaptă ca indiferent de ce va constata, una din părţi să fie nemulţumită: ori familia, dacă e vorba de o sancţiune blândă ori medicul sau medicii în cauză, pentru că vorbim despre o echipă care s-a ocupat de copil.

Citește și
stefan
Decizia Colegiului Medicilor în cazul chirurgilor care l-au operat pe copilul mort în spitalul privat din Capitală
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Şi pentru că vorbim de sancţiuni, Colegiul Medicilor poate da o mustrare, vot de blam, dar poate interzice şi dreptul unui medic de a mai profesa, aceasta din urmă fiind cea mai aspră pedeapsa.

Procurorii, la rândul lor, sunt cei care fac ancheta penală.

În ceea ce priveşte Sanador, au trecut mai mult de 48 de ore de când reprezentanţii spitalului nu şi-au mai exprimat nici un punct de vedere. Luni după amiază, însă, ţineau să spună următoarele:

"Conform documentaţiei medicale avute la dispoziţie, precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale, aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale."

Ştefan, un băiat de nici 2 ani, a fost operat sâmbătă la spitalul clinic Sanador pentru coborârea unui testicul.

După operaţie, familia copilului spune că cel mic s-a simţit rău, că a chemat SMURD-ul la spital, dar că după 8 ore, băieţelul s-a stins. Medicii legişti au constatat marți că Ştefan a murit în urma unui şoc hemoragic. Au descoperit o hemoragie internă în spatele peritoneului.

Părinţii lui Ştefan s-au despărţit extrem de greu de băieţelul lor. Secătuiţi de lacrimi, sfâşiaţi de durere, soţii Duță au încă multe întrebări fără răspuns. Viaţa lor nu va mai fi la fel, nici chiar dacă vor afla totul.

Nini Duță, tatăl copilului: "Când am sunat-o pe ea ne-a zis să chemăm SMURD ul. De ce ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. Nu a mai vorbit cu noi. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei, şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?! Trebuie să îţi asumi înainte. Este medic. Nu lucrezi cu şuruburi să îl strici şi să îl refaci, lucrezi cu oameni, lucrezi cu copii..."

Noaptea trecută, mama lui Ştefan nu a putut dormi nicio secundă. A ştiut că îşi vede fiul pentru ultima oară şi nu s-a dezlipit de lângă el.

Andreea Duță, mama copilului: "Aşteptăm să vedem cum s-a comunicat între autorităţi în acea noapte, s-au pierdut probe importante, declaraţii la cald. Înţeleg că trebuia sigilat aparatul de anestezie, trebuiau prelevate probe în primele ore. Procurorul nu a fost, toată lumea a fost haotiocă, nepăsătoare. Le-am solicitat luni banii înapoi pe operaţie, nu m-au contactat în niciun fel, lupta se va duce mai departe în justiţie."

Ştefan umpluse cu bucurie casa bunicilor lui. Acum, toţi trăiesc o dramă cumplită.

Mariana Ionescu, bunica copilului: "Ne-au distrus viaţa, familia, sănătatea, ne-au distrus tot ce aveam mai bun în noi. Aveţi medicamente pentru suflet? Vreau şi eu medicamente pentru suflet. Va fi o luptă foarte lungă, vrem să se facă dreptate."

Între timp, autorităţile au deschis mai multe anchete, atât penale cât şi disciplinare. Colegiul Medicilor București va audia toţi doctorii implicaţi în această poveste tragică.

Gheorghe Borcean, preşedintele CMR: ''Vom încerca să aflăm ce fel de sângerare a fost, cauza ei, cantitalea de sânge acumulat. Se vor cerceta faptele medicale, diagnosticul, protocolul operatorm, foaia de observație.''

Pe de altă parte, avocata familiei a depus mai multe plângeri la Parchet şi aşteaptă ca toţi cei implicaţi în moartea copilului să fie audiaţi, iar cei vinovaţi să plătească pentru tragedie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Copilul care a murit la spitalul privat s-ar fi chinuit 8 ore.
Copilul care a murit la spitalul privat s-ar fi chinuit 8 ore. "Ne-au distrus viaţa"

"Șoc hemoragic", aceasta este cauza morţii băiețelului de nici doi ani operat la spitalul clinic Sanador din Capitală.

Decizia Colegiului Medicilor în cazul chirurgilor care l-au operat pe copilul mort în spitalul privat din Capitală
Decizia Colegiului Medicilor în cazul chirurgilor care l-au operat pe copilul mort în spitalul privat din Capitală

Zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băieţelul care a murit în urma unei intervenţii la Spitalul Clinic Sanador din Capitală. Îşi înmormântează, miercuri, copilul şi spun că vor merge mai departe să îşi caute dreptatea.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.