4 incercari si 18 ore de inot: Avram Iancu a devenit primul roman care traverseaza Canalul Manecii fara costum de neopren

Ultima actualizare: 02-09-2016 07:13

A patra oara a fost cu noroc! Dupa trei incercari, romanul Avram Iancu a reusit sa traverseze inot luni noapte Canalul Manecii. El a strabatut apele reci ale Canalului dupa aproape 18 ore ore de inot.

Romanul de 40 de ani din Valea Jiului este bibliotecar de profesie. El a devenit astfel primul roman care a reusit sa traverseze Canalul fara un costum de neopren, asa cum a purtat Andrei Rosu anul trecut, cand a traversat si el Canalul Manecii.

Sustinator: "Avram Iancu care a reusit si a traversat Canalul Manecii in 17 ore si 54 de minute."
Sustinatori: "Bravoo! (aplauze si chiote de bucurie). Am facut-o!"

Sotia si cativa prieteni l-au asteptat pe temerarul din Valea Jiului care a intrat in istorie.

Avram Iancu: "In acest moment ma simt foarte rau, am niste dureri fizice de nedescris. Am ajuns la ora 1:58 azi-noapte, ora Angliei, dupa 62 de km de inot si 18 ore de inot intr-o apa foarte rece si ape involburate si foarte multe ore noaptea, dar merita acest chin."

Sotia lui Avram: "Indiscutabil, sigur ca sunt foarte fericita ca a reusit ce s-ai propus, a fost foarte perseverent si a finalizat cu bine. Am fost chiar acolo la un metru de el distanta in barca. Nu cred ca as putea sa descriu in cuvinte starile emotionale prin care am trecut. Este cumplit, nu as vrea sa repete experienta, dar la sfarsit a fost echivalent cu teama, cu emotiile prin care am trecut la fel si bucuria."

Curajosul roman a traversat Canalul Manecii inot ca sa atraga atentia asupra campaniei de strangere de fonduri pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului a lui Brancusi.

Avram Iancu: "Am facut-o cu mare drag pentru simbolul nostru national Cumintenia Pamantului. Imi place cand exista astfel de exercitii de solidaritate nationala si am gasit ca este bine sa ma alatur acestei cauze."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO