Avocata Alinei Bica si-a petrecut noaptea dupa gratii. Laura Voicu acuza DNA de masuri abuzive: "Ma lupt cu statul de drept"


Ultimul update: Luni 23 Martie 2015 07:01
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2015 08:15
Categorie: Stiri actuale

Avocata Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, si-a petrecut noaptea dupa gratii.

Laura Voicu a fost retinuta joi seara, pentru 24 de ore, pentru instigare la exercitarea unei profesii fara drept si favorizarea faptuitorului.

Potrivit procurorilor, ea ar fi trimis la DNA, in locul ei, un coleg care facea parte dintr-un barou nerecunoscut de instantele din Romania. Vineri, avocata va ajunge in fata unui judecator, cu propunere de arestare preventiva.

Laura Voicu: "Ce s-a intamplat? Or sa va spuna avocatii mei, in continuare ma lupt cu statul de Drept, sa tina minte d-na Kovesi. Acel avocat este in baroul constitutional, e autorizat."

Dupa ce a fost retinuta, avocata fostei sefe a DIICOT, a fost dusa la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei. Acolo, a fost vizitata de mai multi colegi de breasla.

Marius Striblea, avocat: "Voicu este intr-o stare foarte buna, in sensul ca nu ia in serios ceea ce se intampla, considera ca este un extraordinar abuz pe care DNA l-a facut asupra sa si spera sa revina la starea normala, cea de libertate."

Laura Voicu este acuzata ca ar fi trimis la DNA un colaborator ca sa asiste o clienta, cercetata intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene, fara ca acesta sa aiba calitatea de avocat, desi este membru in baroul constitutional. Din spusele avocatilor, Baroul Constitutional - infiitat in 2002 - nu este recunoscut de instantele din Romania.

In spirit de colegialiatate, astazi, mai multi aparatori o vor reprezenta pe Laura Voicu in fata instantei, la Curtea de Apel Bucuresti, unde va fi dusa cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Marius Striblea, avocat: "Am inteles ca deja exsita aproximativ 20 de colegi din Baroul Bucuresti care o vor reprezenta si probabil ca numarul lor va fi mai mare. In ceea ce priveste masura retinerii, o consider un abuz incomensurabil."

Procurorii anticoruptie o acuza pe Laura Voicu de instigare la exercitarea unei profesii fara drept si de favorizarea faptuitorului.

Apropiata a Laurei Voicu: "Din punctul meu de vedere, este o masura excesiva, dar asta este situatia, se mai intampla."

Laura Voicu a fost, pe vremuri, si avocata unor membri ai clanului Camataru, dar si a miliardarului Ovidiu Tender.

VIDEO PROTVPLUS.RO