Avarie uriasa la sistemul de incalzire din Craiova. Jetul de apa a atins 10 metri, mai multe masini au fost avariate. VIDEO

Ultimul update: Miercuri 25 Ianuarie 2017 07:00
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2017 15:04
Categorie: Actualitate

O noua avarie la reteaua de distributie a agentului termic catre punctele termice din Craiova a aparut, duminica la pranz, in cartierul craiovean 1 Mai.

Jetul de apa a atins, din cauza presiunii, aproximativ zece metri inaltime. Duminica dimineata, zeci de mii de locuitori ai Craiovei au ramas fara apa calda si caldura din cauza unei avarii la un cazan ce apartine Sucursalei Energetice II Craiova, relateaza news.ro.

Conducta care transporta apa calda catre un punct termic din cartierul 1 Mai s-a spart, mai multe autoturisme din zona fiind avariate de apa fierbinte.

"Din cauza diferentelor de temperatura, magistrala fiind goala pana la ora pranzului apoi umpluta cu apa fierbinte, a cedat presiunii si s-a spart. Cei de la Complexul Energetic au intervenit imediat, a fost oprita apa. Au fost avariate cateva autoturisme. Cei de la CEO se vor ocupa si de colectarea apei care a umplut parcarea dupa spargerea magistralei", a declarat Mihai Genoiu, primarul interimar al Craiovei.


Foto: adevarul.ro

Mai multe autoturisme au ramas fara parbize dupa fisurarea conductei de apa calda.

Duminica dimineata, zeci de mii de locuitori ai Craiovei au ramas fara apa calda si caldura din cauza unei avarii la un cazan ce apartine Sucursalei Energetice II Craiova.

"Avaria a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, iar de atunci se functioneaza cu 2 cazane mai mici, care furnizeaza agent termic la o temperatura de 40-50 grade, fata de 105 grade cat este normal. La ora 10, s-a repornit cazanul care a avut defectiunea si speram ca la ora 17 sa functioneze la capacitate maxima. Domnul ministru al Energiei, Toma Petcu, a dispus deplasarea urgenta la Craiova a secretarului de stat Doru Visan pentru a lua masurile necesare astfel incat un asemenea eveniment nedorit sa nu se mai intample in aceasta iarna. In acelasi timp, primarul interimar Mihai Genoiu urmareste ca remedierea avariilor de la CET 2 sa se faca in regim de urgenta", a precizat, pe Facebook, fostul primar al Craiovei Lia Olguta Vasilescu, in prezent ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Reprezentantii Primariei Municipiului Craiova au anuntat ca instalatiile din interiorul Complexului Energetic Oltenia care furnizeaza caldura Craiovei vor fi puse in functiune in jurul orei 16.00, urmand ca furnizarea agentului termic catre populatie sa fie reluata gradual duminica, la ora 19.00.

"Inca de la primele ore ale diminetii, am fost in legatura cu reprezentantii CET 2 pentru a afla ce s-a intamplat si care sunt pasii ce urmeaza a fi intreprinsi astfel incat craiovenii sa aiba caldura in calorifere in cel mai scurt timp. In urma intalnirii cu domnul. Doru Visan, s-au facut cunoscute demersurile luate de conducerea CET 2 pentru remedierea avariei aparute in noaptea de sambata spre duminica la cazanele care furnizeaza apa calda in municipiul Craiova", a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Avarie la o conducta din Sibiu. O strada principala din oras s-a umplut de apa, care a inghetat pe alocuri. VIDEO
Avarie la o conducta din Sibiu. O strada principala din oras s-a umplut de apa, care a inghetat pe alocuri. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
dunare
Dispariție stranie a unui marinar pe Dunăre, la Galați
Au rămas fără adăpost înainte de sărbători. Povestea tristă a unei familii din Iași
Judecătorii cer CSM să apere independența sistemului judiciar, după afirmaţiile lui Dragnea
Avertismentul judecătorului Danileț despre o eventuală grațiere: ”E o nebunie”
Accident grav pe trecerea de pietoni. Două eleve, spulberate de un autobuz
Mii de locuințe fără curent electric după viscol. Școlile din Timiș, închise și marți
brazi
Afacerea cu bradul românesc, un eșec. Pomii nu au mai fost tăiați pentru a proteja pădurile
Tineri blocaţi într-un lift în Constanța. Ce au făcut aceştia până au fost salvaţi. VIDEO
„Justiție”, ales de Merriam-Webster cuvântul anului 2018
Trenuri întârziate, 17 decembrie. Două linii blocate de copacii căzuţi
Reacția călătorilor blocați ore-n șir în trenuri: „25 de ore, inadmisibil aşa ceva”
Cum au celebrat timișorenii 29 de ani de la Revoluție: "Este o onoare"