Autoritățile dintr-o localitate din Mureș, în alertă. De ce se tem oamenii

Dată publicare: 01-08-2019 16:46
Dată actualizare: 01-08-2019 18:02


Autorităţile din localitatea Ibăneşti, judeţul Mureş, sunt în alertă după ce un urs de mari dimeniuni a ucis o scroafă de peste 300 de kg.

Acum oamenii stau cu teamă ca sălbăticiunea s-ar putea întoarce. Mai mult, sătenii spun că în zonă, numărul urşilor a crescut foarte mult şi le e frică să mai iasă din casă. Mai grav este că în toamna anului trecut în aceeaşi localitate un urs a atacat doi oameni ziua în amiaza mare.

În urmă cu câteva nopţi sălbăticiunea a rupt gardul unei gospodării, a intrat în grajd şi a atacat o scroafă, pe care a târât-o sute de metri, apoi a ucis-o. Proprietarul gospodăriei, şocat de cele întâmplate, a anunţat imediat autorităţile.

Proprietar: Era un urs mare ca atacat a putut să scoată un porc de 350 de kg vă daţi seamăn că ursul avea vreo 400 de kg. Aici nu au mai fost urşi aşa mari au fost de ăştia mai mici.

Oamenii din zonă spun că nu mai au linişte, mai ales că în ziua următoare, ursul s-a întors după pradă.

Localnic: Eu nu a văzut ursul, am auzit că a fost aici, vă daţi seama că ne este teamă că acuma tot o să vină.

Urmele ursului au fost văzut chiar şi pe uliţele din centrul satului unde oamenii spun că a rupt un gard şi ar fi căutat în tomberoane după hrană.

Vânători şi voluntari, ajutaţi de gonaci, au încercat să ia urma ursului, dar fără succes.

Aşa că gospodarilor nu le rămâne decât să îşi înconjoare gospodăriile cu garduri electrice şi să îşi păzească proprietăţile. În toamna anului trecut, doi sătenii au fost răniţi de un urs, chiar în curtea lor, ziua în amiaza mare. Au fost internaţi, cu leziuni grave, dar au scăpat cu viaţa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Tags: urs, alerta mures,


VIDEO PROTVPLUS.RO