Au plecat sa munceasca pe un salariu de 1500 de euro si au ajuns SCLAVI in Italia. Povestea cutremuratoare a 3 tineri romani

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08

Povestea cutremuratoare a trei tineri din judetul Galati pune pe jar autoritatile din Romania si din Italia.

Tinerii spun ca au plecat la munca, dar au ajuns intr-un adevarat lagar, in sudul Peninsulei, unde au fost sechestrati timp de patru zile, pana cand au reusit sa fuga. In aceeasi situatie, povestesc ei, ar mai fi peste o suta de romani, care traiesc si muncesc in conditii inumane, in regiunea Foggia.

Tanarul de 17 ani, iubita lui, de 19 ani si un prieten, in varsta de 32 de ani, au fost initial entuziasmati cand au citit un anunt aparut pe internet. Li se promitea un salariu de 1.500 de euro pe luna, cazare si o masa gratuita pe zi. Odata ajunsi in Italia, realitatea a fost alta, povestesc ei.

"Stateam in grajduri. N-aveam paturi, n-aveam cearsafuri, n-aveam perne, nimic. Dupa aia ne-au zis ca trebuie sa platiti chirie, sa platiti transportul pana la munca si inapoi", spune Marian.

"Am lucrat flamand, mancam fructe!" , isi aminteste si Daniel.

In astfel de conditii, stau peste o suta de romani si romani sunt si cei care ii pazesc si ii ameninta, spun cei trei.

"Mie mi-au aratat filmari foarte multe. Mi-au aratat cum sechestrau oameni, cum le faceau rau", spune Nicoleta.

Marian a reusit sa ii trimita un mesaj mamei sale si i-a spus prin ce calvar trece. Iar dupa patru zile, cand si-au recuperat cartile de identitate si telefoane - care initial le-au fost luate - cei trei au fugit.

In cele din urma, tot romanii le-au sarit in ajutor. Reprezentanta unei organizatii din Italia a fost ce-a care i-a trimis in tara. Acum, a fost inceputa o ancheta. Tinerii se tem inca pentru viata lor, deoarece - spun ei - au primit un telefon de amenintare din partea unuia dintre cei care au intermediat plecarea in Italia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO