Dupa metoda "Accidentul" apare si metoda "Fiscul". O frauda de 1 milion de dolari din SUA a ajuns si in SMS-urile romanilor

05-11-2014 18:27


Mai nou, anuntul, printr-un mesaj pe telefonul mobil, ca au datorii la Fisc si vor fi executati silit este primit de titulari, care, speriati, dau banii unor necunoscuti.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu le trimite cetatenilor asemenea mesaje. O frauda de acest gen, prin telefon, a produs in Statele Unite pagube de un milion de dolari.

Dupa metodele "accidentul", "reincarcarea cartelelor" sau "premiul cel mare", acum, zeci de oameni din Bucuresti si Brasov au au fost anuntati printr-un mesaj ca au o presupusa datorie la Fisc. In astfel de cazuri, cei care incearca sa obtina bani de la oameni de buna credinta trimit ulterior un alt SMS. De aceasta data cu un numar de cont.

Iata ce tip de mesaj trimit escrocii:

"Prin prezenta, va informam ca figurati in baza de date ANAF cu restante in cuantum de 178 de lei aferente anului 2013. Daca achitati suma in termen de 15 zile, atunci nu vor fi calculate penalitati. Altfel, vom fi obligati sa trecem la executare silita".

Situatia a fost sesizata chiar de ANAF, dupa ce multi oameni nedumeriti le-au cerut inspectorilor fiscali lamuriri despre presupusele datorii.

"Se transmit niste SMS-uri in numele institutiei, cu cuantumul unor datorii pe care anumiti contribuabili le-ar avea catre stat. Atragem atentia pe aceasta cale ca aceste SMS-uri nu sunt transmise de ANAF", precizeaza Sabina Zeres, purtator de cuvant ANAf.

In plus, trebuie sa stiti ca ANAF nu aplica reduceri si nici nu poate evita executarea silita. Daca aveti intr-adevar datorii, veti primi prin posta, si nu prin SMS, o somatie. Asa ca nu va lasati pacaliti.

Si Fiscul american s-a confruntat cu aceasta inselatorie. Peste 20.000 de persoane au facut sesizari, dupa ce au pierdut un milion de dolari.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO