Fostul consilier al lui Sorin Oprescu a contestat condamnarea la 4 ani de inchisoare. Cand va primi decizia definitiva

07-01-2016 12:00


Wigler Solomon, fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, a contestat condamnarea pe care a primit-o in prima instanta in dosarul sau de trafic de influenta.

Inculpatul crede ca cei patru ani de inchisoare cu executare primiti sunt totusi prea multi, de vreme a acceptat sa recunoasca totul.

Fostul consilier personal al fostului primar general al Capitalei, Solomon Wigler, va primi peste doua saptamani decizia definitiva intr-unul din cele mai scandaloase cazuri de coruptie de anul trecut.

In prima instanta, inculpatul a fost gasit vinovat de trafic de influenta si a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare.

Solomon Wigler este acuzat ca ar fi pretins de la reprezentantii unui lant de hipermarketuri din Germania 204.000 euro, pentru a-i ajuta sa puna mana pe planuri urbanistice zonale, unde voiau germanii sa deschida magazinele.

Wigler a fost prins il flagrant in luna iunie, cand primise in zona Pietii Muncii 25.000 de euro. A negat toate acuzatiile la inceput, insa apoi nu a mai avut ce face si si-a recunoscut faptele.

El spune insa ca a facut si lucruri bune pentru Capitala si si-ar fi dorit o pedeapsa cu suspendare, insa DNA cere sa fie trimis in spatele gratiilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO