Asasinul omului de afaceri Ioan Crișan ar fi detonat bomba din apropiere și este posibil să fi fugit din țară. Motivul crimei

Ultima actualizare: 31-05-2021 17:51
Asasinul omului de afaceri Ioan Crișan ar fi deto...
Filmul zilei în care Ioan Crișan a murit în exp...
Asasinul omului de afaceri Ioan Crișan a fost în...

Procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare în cazul omului de afaceri Ioan Crișan din Arad, care a murit sâmbătă după ce i-a explodat mașina, a anunțat luni Parchetul General.

Dispozitivul a fost pus sub scaunul șoferului și, cel mai probabil, persoana care l-a detonat se afla în apropiere.

Ministrul Lucian Bode a precizat că în trecut au mai existat tentative de omor prin acest mod de operare, dar au fost dejucate.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Lucian Bode: ”S-au finalizat cercetările la faţa locului în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările. Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai".

Presa locală vorbește despre o posibilă implicare a victimei într-un dosar de contrabandă cu țigări. Dar autoritățile nu au confirmat până acum acest lucru.

 

Criminalul știa traseul și obiceiurile victimei

 

Carcasa mașinii în care se afla omul de afaceri a fost verificată minuţios după ce a fost ridicată de la fața locului. Potrivit unor surse din anchetă, asasinul a avut acces la vehicul, pentru că bomba a fost pusă sub scaunul șoferului, în interiorul mașinii.

Cu o zi înainte de explozie, omul de afaceri Ioan Crişan a mers cu maşina personală la service. Angajaţii au fost audiaţi.

Criminaliștii au verificat și parcarea în care își ținea omul de afaceri mașina și au sigilat apartamentul familiei.

Vecin: "Un om extraordinar, de aleasă omenie, om de cuvânt. Un vecin din 82. Nu putea el să aibă dușmani așa…". 

Vecină: "Ne pare rău pentru ei, că era un om bun. Ce l-am cunoscut noi a fost un vecin de treabă".

Ioan Crișan a plecat de acasă cu gândul să meargă la ferma piscicolă pe care o avea la aproximativ 10 kilometri de oraș. S-a oprit să își bea cafeaua, așa cum făcea aproape în fiecare zi.

Iar cel care l-a ucis ştia acest traseu şi obiceiurile omului de afaceri. Poate l-a urmărit o perioadă, ca să se asigure că planul său nu eșuează. Chiar și în ziua programată s-a aflat cel mai probabil în apropiere.

Ștefan Lazăr, fost ofiţer anti-tero al SRI: „Dacă dispozitivul explozibil improvizat a fost construit asfel încât acesta să fie declanşat de la distanţă, cu siguranţă cel care a iniţiat explozia respectivă s-a aflat în proximitatea victimei”.

În cazul unui astfel de dispozitiv, ca să poată detona bomba, autorul ar fi trebuit să se afle la câteva zeci de metri de țintă. Şi-a ales probabil un loc în care să nu fie observat şi să se poată retrage foarte repede.

 

Este posibil ca autorul să fi fugit din țară

 

Având în vedere că granița cu Ungaria este la aproximativ 50 de kilometri distanță, este posibil ca autorul să fi părăsit țara imediat după atac.

Toth Csaba, prefectul județului Arad: "Nu exclud această ipoteză, că o persoană implicată în acest lucru să fi avut posibilitatea de a părăsi țara".

Dosarul de omor a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu toate că nu au fost dezvăluite detalii, în presa locală au apărut informații, neconfirmate oficial, despre o posibilă legătură a lui Ioan Crișan cu o captură de țigări de contrabandă.

Peste șase milioane de țigări introduse ilegal în țară au fost găsite într-un camion, printre paleți cu borcane de sticlă. Sunt zvonuri că omul de afaceri le-ar fi dat pontul polițiștilor. Șoferul camionului a fugit și nu a fost încă găsit.

Toth Csaba: "Acea captură de țigări, legătura între cele două fapte eu nu văd, iar dacă a fost identificată o pistă în acest sens sau nu, nu vă pot confirma".

Pentru siguranța localnicilor, autoritățile au mobilizat pe străzi mai multe echipaje de polițiști și jandarmi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO