Sfarsit tragic pentru un elev silitor din Vaslui. Strandul public in care s-a inecat a fost inchis imediat de autoritati


Ultimul update: Joi 07 August 2014 07:07
Data publicarii: Luni 04 August 2014 09:38
Categorie: Stiri actuale

Sfarsit nedrept pentru un baiat silitor din Vaslui. Adolescentul in varsta de 14 ani s-a inecat fara sa-l stie nimeni in strandul public din oras.

Strandul Municipal Vaslui, unde un copil de 14 ani s-a inecat duminica seara, a fost inchis de Primarie pentru reamenajare si igienizare, urmand ca autoritatile sa delimiteze cu o linie de balize cele doua zone principale ale bazinului mare, unde apa are o adancime de 1,5, respectiv 5 metri.

Danut a facut imprudenta sa intre intr-un bazin pentru cei experimentati, desi el nu stia sa inoate. Chiar si asa in zona erau zeci de persoane, inclusiv un salvamar. Scafandrii i-au gasit trupul dupa aproape doua ore de cautari. Ai lui sunt devastati si cer ca administratorii complexului sa fie trasi la raspundere.

Danut a absolvit anul acesta clasa a 8-a si era fericit ca a intrat la liceu cu medie mare, la profilul matematica-informatica. Avea toate motivele sa se bucure de fiecare minut din vacanta de vara.

A mers cu prietenii la strandul municipal din Vaslui. Adolescentul a intrat in bazin intr-o portiune in care apa masoara un metru si jumatate insa cel mai probabil nu a stiut ca adancimea maxima este de 5 metri. Chiar in zona destinata inotatorilor cu experienta Danut a disparut.

"Nu stia sa inoate, ieri i-a cerut voie tatalui sa mearga la strand cu baietii. Tatal nu a vrut sa-i dea voie dar pana la urma a cedat, i-a dat bani de o inghetata, de un suc. Apoi ne-a sunat politia si ne-a spus ca a murit", a povestit matusa baiatului.

Desi in jurul sau faceau baie zeci de persoane, nimeni nu l-a vazut pe Danut. Intr-un tarziu amicii lui au cerut ajutor. Timpul pretios in care a fost cautat in afara bazinului l-a condamnat la moarte. "A anuntat baiatul dupa vreo 20 minute pe domnul care incaseaza banii. Au zis ca poate e la WC, poate in alta parte. Au gasit telefonul pe margine si au zis ca e posibil sa fie inecat", a explicat un localnic.

"Salvamarul a stat si s-a uitat. Au vrut baietii care sunt mai inotatori sa sara si nu i-a lasat salvamarul si cu politia comunitara. Trebuia sa stea acolo sus unde scrie ca salvamarul e punct de supraveghere. Nu l-am vazut niciodata acolo sus. Numai pe jos umbla", a explicat un alt localnic.

Pompierii au fost cei care au dat peste trupul lui Danut. Parintii au cazut secerati cand si-au vazut fiul fara viata. Strandul se afla in administrarea primariei din Vaslui. Autoritatile nu au explicat deocamdata de ce la serviciu era un singur salvamar.

Reporter: "Un salvamar la atatea sute de oameni nu e putin?"
Sorin Radu, viceprimarul municipiului Vaslui: "N-as putea sa va raspund."

Parintii lui Danut mai au acasa o fetita de 9 ani. Oamenii vor depune plangere. Politistii incearca sa afla daca baiatul a fost victima unui accident nefericit sau daca nu cumva a fost impins din greseala in apa de altcineva.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO