Sfarsit tragic pentru un elev silitor din Vaslui. Strandul public in care s-a inecat a fost inchis imediat de autoritati

04-08-2014 09:38

Sfarsit tragic pentru un elev silitor din Vaslui. ...
Arsita intinde capcane. Istovit de caldura si fara...

Sfarsit nedrept pentru un baiat silitor din Vaslui. Adolescentul in varsta de 14 ani s-a inecat fara sa-l stie nimeni in strandul public din oras.

Strandul Municipal Vaslui, unde un copil de 14 ani s-a inecat duminica seara, a fost inchis de Primarie pentru reamenajare si igienizare, urmand ca autoritatile sa delimiteze cu o linie de balize cele doua zone principale ale bazinului mare, unde apa are o adancime de 1,5, respectiv 5 metri.

Danut a facut imprudenta sa intre intr-un bazin pentru cei experimentati, desi el nu stia sa inoate. Chiar si asa in zona erau zeci de persoane, inclusiv un salvamar. Scafandrii i-au gasit trupul dupa aproape doua ore de cautari. Ai lui sunt devastati si cer ca administratorii complexului sa fie trasi la raspundere.

Danut a absolvit anul acesta clasa a 8-a si era fericit ca a intrat la liceu cu medie mare, la profilul matematica-informatica. Avea toate motivele sa se bucure de fiecare minut din vacanta de vara.

A mers cu prietenii la strandul municipal din Vaslui. Adolescentul a intrat in bazin intr-o portiune in care apa masoara un metru si jumatate insa cel mai probabil nu a stiut ca adancimea maxima este de 5 metri. Chiar in zona destinata inotatorilor cu experienta Danut a disparut.

"Nu stia sa inoate, ieri i-a cerut voie tatalui sa mearga la strand cu baietii. Tatal nu a vrut sa-i dea voie dar pana la urma a cedat, i-a dat bani de o inghetata, de un suc. Apoi ne-a sunat politia si ne-a spus ca a murit", a povestit matusa baiatului.

Desi in jurul sau faceau baie zeci de persoane, nimeni nu l-a vazut pe Danut. Intr-un tarziu amicii lui au cerut ajutor. Timpul pretios in care a fost cautat in afara bazinului l-a condamnat la moarte. "A anuntat baiatul dupa vreo 20 minute pe domnul care incaseaza banii. Au zis ca poate e la WC, poate in alta parte. Au gasit telefonul pe margine si au zis ca e posibil sa fie inecat", a explicat un localnic.

"Salvamarul a stat si s-a uitat. Au vrut baietii care sunt mai inotatori sa sara si nu i-a lasat salvamarul si cu politia comunitara. Trebuia sa stea acolo sus unde scrie ca salvamarul e punct de supraveghere. Nu l-am vazut niciodata acolo sus. Numai pe jos umbla", a explicat un alt localnic.

Pompierii au fost cei care au dat peste trupul lui Danut. Parintii au cazut secerati cand si-au vazut fiul fara viata. Strandul se afla in administrarea primariei din Vaslui. Autoritatile nu au explicat deocamdata de ce la serviciu era un singur salvamar.

Reporter: "Un salvamar la atatea sute de oameni nu e putin?"
Sorin Radu, viceprimarul municipiului Vaslui: "N-as putea sa va raspund."

Parintii lui Danut mai au acasa o fetita de 9 ani. Oamenii vor depune plangere. Politistii incearca sa afla daca baiatul a fost victima unui accident nefericit sau daca nu cumva a fost impins din greseala in apa de altcineva.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO