Arsenalul pe care fratii Becali l-au pierdut dupa condamnare. Politistii au facut perchezitii si in casa lui Gica Popescu

Ultima actualizare: 12-03-2014 06:50

Ioan si Victor Becali detineau mai multe arme de vanatoare si autoaparare. Informatia a iesit la iveala abia dupa ce politistii din Ilfov de la Brigada Arme si Munitii au descins in casele impresarilor si le-au ridicat.

Arsenalul era detinut in mod legal insa condamnarea din dosarul "Transferurilor" le-a anulat acest drept. Aceeasi masura a fost luata si in cazul lui Gica Popescu. In total 3 pusti, doua pistoale cu gaz si dar si munitia aferenta au ajuns in custodia politiei.

Conform legii, o persoana condamnata definitiv la inchisoare cu executare, nu poate sa detina o arma letala. Acest drept inceteaza odata cu incarcerarea iar Directia de arme explozivi si substante periculoase este obligata sa ridice arsenalul de indata. Asa au procedat autoritatile si in cazul fratilor Becali.

De la casa acestora din Pipera agentii au ridicat doua pusti de vanatoare si doua pistoale cu gaz pentru care Ioan si Victor aveau permis. Ambii au declarat ca le foloseau pentru autoaparare. Arsenalul spun politistii va sta in grija unui armurier al politiei Ilfov, pana cand proprietarii vor intruni din nou conditiile pentru detinere.

Dupa ce au ridicat arsenalul gasit in casa fratilor Becali, politistii au mers si la resedinta lui Gica Popescu din Pipera. De acolo au ridicat inca o pusca de vanatoare pe care fostul capitan al Barcelonei o detinea in mod legal.

Apropiatii lui Popescu stiu ca acesta este pasionat de vanatoare. In anul 2011, intentiona sa isi construiasca la marginea orasului natal Calafat, un parc de vanatoare asemanator cu cel al lui Ion Tiriac. Insa planul a cazul la fel si afacerile sale care s-au prabusit rand pe rand.

Fratii Becali sunt deocamdata incarcerati la Penitenciarul Poarta Alba din Constanta, alaturi de Cristi Borcea.

Cristi Borcea si Ioan Becali ar putea fi transferati curand la alt penitenciar din tara intrucat la Poarta Alba nu sunt acceptati detinutii care trebuie sa execute pedepse in regim inchis.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO