Aplicația care îți arată la ce farmacii găsești ce ai nevoie. Pacienții pot fi consultați gratuit

Ultima actualizare: 10-05-2020 20:25

Internetul ne ajută să evităm drumurile sau aglomerația din farmacii. De pildă, prin intermediul unei aplicații, putem să aflăm unde găsim dezinfectanți, măști sau medicamente.

Iar pe o platformă online putem încărca documentele medicale, pentru a fi consultate, la distanță, de doctori.

Sunt gratuite pentru pacienți și au fost dezvoltate pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Un medic a gândit o aplicație prin care poți afla la ce farmacie găsești măști, mănuși sau dezinfectanți.

S-au înscris deja 500 de farmacii din 150 de localități. Există și un top cu cele mai căutate 10 produse și poți afla în orice moment unde le găsești.

Produsele farmaceutice a căror disponibilitate poate fi verificată în aplicație sunt cele mai căutate de public într-un anumit moment, acestea putând să se modifice în funcție de căutarile active ale utilizatorilor.

Astfel, aplicația se actualizează continuu prin contribuția pacienților.

Aplicația Pharma Points funcționează prin intermediul Facebook Messenger. Utilizatorii nu trebuie să descarce nimic. 

Trimit un mesaj, iar un operator virtual îi ghidează către produsele dorite. Totul este gratuit.

 

Pacienții online pot face schimb de informații

 

Deja aplicația a fost folosită de sute de utilizatori. Stocurile sunt actualizate permanent de farmacii.

Doru Mircea, fondator aplicație: ”Nu am inclus în listă cele mai căutate medicamente, chiar și înainte de criză, pentru că sunt șanse 95% să nu le găsească nimeni. Când a apăsat pe primul buton deja își selectează localitatea, județul și acolo îl întreabă dacă vrei o farmacie bine aprovizionată sau un produs anume, apar cele listate de noi”.

Pacienții pot încărca și ei în aplicație informații despre unde pot fi găsite anumite medicamente.

Farmacistă: ”Aplicația ne ajută pentru că nu suntem noi nevoiți să transmitem încontinuu și să ne ocupăm de aplicație, ne pot ajuta pacienții, noi le spunem da avem iar ei se anunță unii pe alții și atunci ajung să vină pacienți noi”.

Sunt și farmacii unde poți comanda online sau poți verifica direct stocul de produse.

Un startup local a dezvoltat un portal medical unde pacienții - mai ales cei cronici - își pot încărca gratuit investigațiile imagistice: RMN-uri, computer tomograf sau radiografii.

 Consultați gratuit de doctori, de la distanță

 

Pot fi astfel consultate de medici, de la distanță. Sistemul a fost implementat și în spitalul Sfânta Maria din București și este în lucru la Institutul de Pneumologie Marius Nasta.

Mircea Popa, fondator Medicai: ”Începând cu martie, noi am decis că o să dăm conturi gratuite doctorilor, pentru pacienții Medicai nu va cere niciodată bani. Pur și simplu pacientul își face un cont, poate să urce imaginile. Doctorul nu are nevoie decât de un internet”.

O altă platformă s-a transformat într-un spital virtual, unde pacienții pot fi consultați online de către medici. Cei interesați își pot deschide un cont, gratuit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO