ANPC a închis temporar şapte cluburi de pe litoral. Ce nereguli au descoperit comisarii. FOTO
ANPC a făcut 27 de controale în cluburile din Vama Veche și Costinești, pentru șapte dintre acestea fiind dispusă măsura temporară a închiderii.
Comisarii au găsit mâncare gătită păstrată la temperatura camerei, gheață care era ținută pe jos, dar și sosuri și lapte depozitate la temperaturi nepotrivite. S-au aplicat amenzi în valoare de peste 230.000 de lei.
ANPC a desfășurat, vineri seară, controale în cluburile din Vama Veche și Costinești.
„În cele 27 de unități verificate au fost aplicate 65 de sancțiuni (49 de amenzi, o invitație și 16 avertismente). Amenzile au o valoare de 237.000 de lei, iar produsele confiscate pentru incinerare au o valoare de 3.747 de lei”, a transmis, sâmbătă, ANPC, într-un comunicat de presă.
Potrivit instituției, șapte cluburi de pe litoral au fost închise temporar de comisari, din cauza mai multor nereguli.
Este vorba despre localurile:
- Big Twin Max (Club Max Caffe)
- El Comandante
- Kaluda Beach
- Opus Beach
- Club D’or
- Club Gossip
- Discoteca Vox Maris
Comisarii au depistat materie primă porționată, utilizată în prepararea produselor culinare, fără elemente de identificare/caracterizare, dar și mâncare gătită păstrată la temperatura camerei.
De asemenea, unele dintre produsele finite prezentau urme de congelare și decongelare.
Comisarii au mai găsit:
- Lăzi congelator cu depuneri de gheață și chedere neigienizate;
- Agregate frigorifice cu chedere pe alocuri desprinse, rupte, cu resturi alimentare și praf;
- Deficiențe în lista de meniu — informarea consumatorului era incompletă, neclară și imprecisă, nefiind respectate prevederile OPANPC 201/2022;
- Carne de vită și pește depozitate împreună cu zeamă pentru ciorbă;
- Pungi cu gheață depozitate direct pe paviment;
- Sosuri păstrate la temperatură neconformă, lapte fără data deschiderii;
- Lipsă autorizație de la Primărie, DSVSA, ISU;
- Lipsă autorizații de funcționare;
- Mașini/agregate frigorifice neigienizate;
- Panou electric cu fire nesecurizate;
- Pereți cu infiltrații și mucegai;
- Lipsă prețuri, lipsă informări privind gramajul băuturilor, ingredientele și declarațiile nutriționale;
- Colectare reziduală în recipiente fără capac și depozitare necorespunzătoare.