Ghinion teribil pentru o femeie de 76 de ani din Maramureș care avea nevoie urgentă de ajutor medical. Pacienta a murit după ce ambulanța care ar fi trebuit să o ducă la spital, nu a mai ajuns la ea pentru că a fost lovită de un tren.

De vină ar fi fost șoferul care nu a oprit la indicatorul „Crucea Sfântului Andrei”.

Zona în care s-a produs accidentul este slab luminată noaptea iar trecerea la nivel cu calea ferată nu are bariere.

O femeia de 76 de ani care suferise un stop cardio-respirator aștepta ambulanța. Șoferul autospecialei SMURD - cel mai probabil - s-a grăbit să ajungă la ea și a trecut în viteză pe lângă indicatorul „Crucea Sfântului Andrei”. Ambulanța a fost însă izbită de un tren de persoane care mergea spre Baia Mare după ce - spun polițiștii - bărbatul de la volan nu ar fi oprit ca să se asigure .

N-a acordat prioritate la tren, erau în misiune. Vegetație nu este”, a spus un localnic.

Ambulanța SMURD s-a făcut țăndări. Șoferul, medicul și asistenta medicală care trebuiau să ajungă la caz au fost răniți. Acasă pacienta era tot mai rău.

Nu se putea ridica din pat. Trebuia să vină cealaltă ambulanță care a avut accidentul la calea ferată”, a spus fiul femeii.

În cele din urmă, femeia de 76 de ani s-a stins.

Poliția investighează în ce condiții s-a produs accidentul în care a fost implicată autospeciala SMURD. La audieri, șoferul ar fi spus că nu a văzut trenul pentru că ar fi fost orbit de farurile unei mașini care venea din sens opus. Afirmația lui urmează să fie verificată.

Cele trei persoane care se aflau în ambulanță au fost transportate la spital cu leziuni la picioare și torace.

Pasagerii din trenul care a lovit ambulanța au scapat nevătămați.