Anchetatorii au gasit sub blocul din Iasi care a sarit in aer o mare cantitate de gaz. Ce scuza a gasit furnizorul

Ultima actualizare: 09-08-2016 06:58

Explozia petrecuta la inceputul saptamanii intr-un bloc din Iasi necesita "cea mai complexa expertiza de pana acum".

Avertizarea vine din partea specialistilor de la INSEMEX Petrosani, care confirma ca au gasit o mare cantitate de gaze in canalizarea imobilului. Fortat de situatie, furnizorul a pus la dispozitie sinistratilor mai multe apartamente, dar si anumite sume de bani drept despagubire.

Specialistii de la INSEMEX au gasit o concentratie mare de gaz atat in subsolul blocului, cat si in canalizare.

Constantin Lungu, director stiintific INSEMEX: "Consider ca e una dintre cele mai complexe expertize tehnice pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la aceasta deflagratie. Am descoperit in curtea acestui imobil, la nivelul caminelor, concentratii mari de gaz."

Intre timp, in tot cartierul Copou, dupa ce locatarii au reclamat un miros puternic de gaz, autoritatile locale au decis sa ia masuri imediate si sa schimbe de saptamana viitoare toata reteaua de pe strada pe care s-a produs explozia. Reprezentantii Eon au recunoscut ca acolo teava de gaz era sparta in trei locuri si nu mai fusese reparata de zeci de ani.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi: "Ceea ce s-a intamplat in Iasi trebuie sa fie o concluzie pentru o tara intreaga: 26 de ani de exploatare a unei retele care nu se mai face ca inainte, cu eficienta asta economica care trebuie sa creasca peste tot, au fost dati oameni afara, planurile de reparatii nu mai sunt urmarite cum trebuie si consecintele sunt victimele omenesti."

Toate familiile care au ramas fara locuinta stau acum in chirie, pe cheltuiala firmei EON.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO