Ancheta la liceul din Barlad, unde o adolescenta a fost batuta crunt de o colega. Victima a depus plangere la politie

15-06-2017 18:12


Este ancheta la un liceu din Barlad, dupa ce o adolescenta de 16 ani a fost batuta crunt de o colega, in fata scolii. Dupa incaierare, victima a ajuns la spital.

Conflictul a izbucnit dupa ce una dintre fete i-a cerut prietenia pe Facebook iubitului celeilalte eleve. Politistii au deschis un dosar penal.

Dupa ce fata de 16 ani a inceput pe Facebook sa comunice cu iubitul colegei sale, intre cele doua fete a urmat un schimb de mesaje taioase, tot pe internet.

Cea suparata a asteptat-o apoi pe rivala la iesirea de la ore pentru a se razbuna. In fata liceului, fetele si-au aruncat cuvinte grele si s-au luat apoi la bataie. Victima a fost lovita cu pumnii si picioarele si a ajuns la spital. Acum este in refacere, acasa.

Copila este crescuta de un unchi, caci parintii ei sunt plecati la munca in strainatate. La randul ei, fata care a lovit-o este crescuta doar de mama, fiind orfana de tata.

Eleva batuta a depus plangere la politia din Birlad, iar agentii fac cercetari. Directoarea liceului in care invata cele doua fete a aflat chiar de la elevi despre bataie.

Irina Chiriac, directorul liceului: "Incidentul a pornit de la o discutie pe Facebook intre doua colege, care s-au jignit si astfel la sfarsitul programului au avut un schimb dur de replici, a degenerate in bataie. Una dintre ele a ajuns la spital. "

Victima s-a dus singura la spital, speriata, mai ales ca de curand suferise o operatie.

Adrian Gheorghiu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Barlad: "A spus ca a fost batuta la iesirea de la scoala a fost consultata de medicul de garda. A fost trimisa pentru radiografie si ecografie. Nu au fost leziuni interne si copilul a dorit sa plece acasa"

Politistii au deschis o ancheta.

Silvia Manta, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui: "In urma unei sesizari venita din partea unei adolescente de 16 ani, politistii de la Barlad au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente"

Si scoala face propria investigatie.

Ionel Armeanu Stefanica, directorul DGASPC Vaslui: "Trebuie discutat mai mult cu ei, ce se intampla in viata lor, crizele mai ales legate de prima sau a doua dragoste se ajunge la o violenta extrema, desi nu ar trebui pentru ca nu se pot rezolva problemele din relatiile pasagere de dragoste cu bataie.

Dupa incidentul violent, ambele fete vor fi consiliate psihologic.

VIDEO PROTVPLUS.RO