Anchetă în cazul fetiței din Bistrița-Năsăud, care a fost găsită înecată într-un pârâu. Ce spune mama copilei

Dată publicare: 06-04-2021 16:46
Dată actualizare: 06-04-2021 17:38


Este anchetă în cazul fetiței de nici doi ani din Bistrița-Năsăud, care a fost găsită înecată într-un pârâu.

Tragedia s-a petrecut în timp ce copila a fost lăsată acasă în grija fraților ei de 13 și 16 ani. Un unchi a găsit trupul firav, fără viață, în pârâul din apropierea casei. Pe lângă cercetările polițiștilor, și cei de la Protecția Copilului au început o anchetă.

Mama fetiței le-a povestit anchetatorilor că a plecat în oraș împreună cu un alt copil al ei, în vârstă de șapte ani, tocmai pentru că acesta mergea zilnic la pârâul din spatele casei. Pentru a-l tine sub supreveghere, femeia l-a luat cu ea. În schimb, fetița de aproape doi ani a fost lăsată în grija altor doi frați, tot minori.

Nimeni nu a observat însă când micuța a ieșit în curte. A plecat direct la pârâul din spatele casei, de unde nu s-a mai întors. Băiatul de 16 ani și-a dat seama că sora lui lipsește, iar unchiul acesteia a găsit-o în apă, fără viață.

Teodor Sângeorzan, DGASPC Bisrita-Năsăud: „A fost demarată o anchetă pentru a se constata împrejurările în care s-a întâmplat evenimentul. În funcție de rezultatul anchetei se poate ajunge până la luarea unei măsuri de protecție pentru ceilalți minori din familie, dacă situația o impune.”

Sîrb Crina Maria - IPJ Bistrița-Năsăud: „A fost sesizat prin 112 faptul că în albia unui pârâu din Domnești a fost găsită în stare de inconștiență. S-a constituit o echipă formată din polițiști de la Investigații Criminale și criminaliști care au efectuat cercetarea la fața locului."

Din nefericire, medicii chemați de urgență nu au mai putut face nimic.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „În ciuda eforturilor echipajului medical,   organismul fetiței nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoie să îi declare decesul la locul solicitării."

Poliția a deschis acum un dosar pentru ucidere din culpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO