Ancheta in Dambovita dupa ce o femeie ar fost sfasiata de leii unui executor judecatoresc. Ce s-a descoperit in curtea lui

Ultima actualizare: 27-11-2015 07:03

Oficialii din Dambovita sustin ca nu stiau ce se intampla la ei in ograda. Un executor judecatoresc creste animale salbatice, printre care si lei, desi legea ii interzice.

Dupa ce o femeie a fost muscata, se pare, de unul dintre lei si a ajuns la spital, politistii si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare au mers marti in control. Proprietarul nu are autorizatie de la nici o institutie a statului si sustine ca victima ar fi fost muscata de niste caini.

Anchetatorii au reusit marti sa intre pe domeniul detinut de executorul judecatoresc. Proprietarul a fost cooperant si a facut un tur a fermei. A incercat chiar sa le demonstreze ca leii sunt fericiti in cusca lor. Sunt doi adulti - o femela si un mascul - si un pui nascut in captivitate.

Despre femeia ranita si preluata de langa cusca leilor in stare grava de o ambulanta, executorul judecatoresc Claudiu Duica sustine ca nici vorba sa fie angajata lui. Duica spune ca ar fi fost muscata de niste caini care se luptau.

Dupa vizita, inspectorii de la Mediu si DSV au spus ca inauntru este o adevarata gradina zoologica.

Comisar Garda de Mediu Dambovita: "Inauntru sunt lei, cerbi, caprioare, struti, lebede, rate salbatice... Colegii mei spun ca daca ar vrea sa se autorizeze ca zoo, ar corespunde."

Inspectorii sanitar veterinari l-au amendat, in urma controlului, pe proprietarul leilor cu 600 de lei, pentru ca nu a solicitat autorizatie pentru detinerea animalelor.

Executorul spune ca domeniul sau se numeste "Centrul de reabilitare si ingrijirire a animalelor salbatice". De lei se ocupa special un medic veterinar din Bucuresti.

Potrivit legii, detinerea animalelor salbatice fara autorizatie este o infractiune pedepsita cu inchisoare de la o luna, la un an sau cu amenda de pana la 10.000 de lei. In plus, animalele ar trebui confiscate. Politia trebuie sa stabileasca si daca stapanul leilor este raspunzator pentru ranile suferite luni de femeie pe proprietatea lui.

Desi luni reprezentantii DSV care ar fi trebuit sa vina in control au sustinut ca nu stiau nimic despre acest caz, marti au oferit alta varianta:

Sandu Tolea, DSV: "Am mai incercat acum 2 ani... Am fost la poarta, dar nu am fost primiti. Este proprietate privata."

Executorul judecatoresc sustine, la randul sau, ca a infiintat un centru in care sa fie ingrijite animale bolnave. Un vizitator spune ca leii au crescut la ferma de mici.

Cateva imagini au ajuns pe internet, puse chiar de oamenii care lucrau pe domeniul din localitatea Picior de Munte.

Proprietarul spune ca vrea sa depuna toate actele, ca sa obtina autorizatie si sa pastreze animalele, pentru ca s-a atasat de ele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO