Sase copii au lesinat in clasa, iar trei fetite au fost transportate la spital. De ce dau parintii vina pe profesor


Ultimul update: Vineri 03 Iunie 2016 07:02
Data publicarii: Marti 31 Mai 2016 14:29
Categorie: Stiri actuale

Alerta intr-o scoala din sectorul 4 al Capitalei: 6 copii au lesinat in clasa, in timpul orei de Educatie Tehnologica. Mai multe echipaje SMURD au venit la fata locului, iar 3 fetite au ajuns la spital.

A fost chemat la scoala si un echipaj pentru depistarea substantelor periculoase, insa copii sustin ca li s-a facut rau pentru ca in clasa era foarte cald, iar profesorul le-ar fi interzis sa deschida ferestrele.

Trei elevi ai unei clase de a 6 a au fost luati de echipajele SMURD si dusi la spital pentru ingrijiri medicale. Este finalul unui incident grav inregistrat la scoala genreala 99 din Capitala. Celor trei copii li s-a facut rau in timpul orei pentru ca geamurile nu erau deschise, iar spatiul nu fusese aerisit.

Parinte: "Unii s-au ridicat sa deschida geamul, le-a dat nota 4." "

Bunica: ''Profesorul i-a amenintat ca le da 2 daca deschid geamul si a inceput sa li se faca rau pe rand. Ameteala, stari de voma, dureri de cap.''

Sase copii au acuzat initial stare de rau.

Madalina Neacsu, medic SMURD: "Trei au refuzat transportul la spital. Pacientii erau stabil hemodinamic si respirator, prezentau epoisoade de lipotimie.''

Nu doar copiii au avut nevoie de ingrijiri medicale. La spital, a fost transportat si profesorul de Educatie Tehnologica. Vorbim de un cadru didactic de 70 de ani, care care iesise la pensie, dar care era suplinitor la Scoala 99.

Pompierii au venit cu echipamente speciale pentru a depista daca in unitatea de invatamant exista substante periculoase care ar fi putut sa-i puna in pericol pe cei mici.

Daniel Vasile, PC ISU: ''Nu au fost depistate substante care sa le fi cauzat aceasta stare.''

Si inspectoratul scolar a declansat o ancheta.

Marian Banu, inspector scolar: ''Va trebui la cabinetul medical sa se verifice ambientul si daca vor fi probleme deosebite, putem mari numarul minutelor de pauza. Rugam consiliilor locale, in masura posibilitatii, sa asigure sticlute cu apa minerala.''

Astfel de masuri ar trebui luate cat mai repede, in conditiile in care incidentul s-a produs in a doua zi cu temperaturi foarte ridicate.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO