Familie blocata in zapezi: “Stam langa Sindrilita de 27 de ore. Oamenii nu mai au ce manca"

ambulanta zapada

O familie este de 27 de ore blocata la Sindrilita. Magazinele au fost deschise toata noaptea, au terminat proviziile si s-au inchis. Oamenii cumpara benzina si motorina unii de la altii, ca sa reziste.

"Sunt persoane ramase inzapezite pe Drumul National Islaz-Bucuresti (DN3). Am sunat 112 si au spus ca nu pot ajunge, pentru ca drumul este inchis. Noi ce facem? Suntem de la ora 17:30. Va rugam sa ne ajutati ca o sa ramanem fara combustibil", ne-a scris Stanciu Mirela, la sectiunea "Trimite-ne Stirea ta".

Femeie blocata de 27 de ani in Sindrilita, prin telefon cu corespondentul "Romania, te iubesc" Anca Nastase: “Stam langa Sindrilita de 27 de ore. Oamenii nu mai au ce manca. Soferii cumpara benzina si motorina cu petul de 2 litri”.

Pompierii din judetul Dolj au luptat mai mult de zece ore ore sa scoata din zapada o ambulanta care transporta o femeie cu colica renala si care a ramas blocata, in noaptea de miercuri spre joi, pe drumul judetean Puturi - Castranova.

Madalina: "Zeci, chiar sute de persoane sunt blocate pe Drumul National DN4, intre Popesti-Leordeni si Km 31. Nu se circula la niciun sens, cat despre centura este si ea blocata, datorita unui masini rasturnate. Cei de la drumuri sa faca ceva. Oamenii aceia stau acolo de mai bine de 3 ore, cum este posibil asa ceva? OK, este iarna, viscol, dar fara sa se ia nici o masura este strigator la cer".

Citește și
zapada
Imagini de GROAZA trimise de oamenii blocati in nameti. Sinistrati pe autostrazi. VIDEO si FOTO
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

AI RAMAS BLOCAT IN ZAPADA? INTRA IN DIRECT LA STIRILE PROTV, LA NUMARUL DE TELEFON (021) 9454.

"Ma aflu pe DN4 Bucuresti - Budesti, cam la 500 de metri de centura Bucurestiului si din cauza vremii si a unor tiruri care au blocat drumul, ma vad nevoit sa stau in masina mai bine de 3 ore. Din cate am auzit, s-a format o coloana de masini de peste 5 km in ambele sensuri de mers, drumul ramanand blocat se pare chiar pana maine. Au fost cateva tentative de deblocare, insa nu se poate ajunge pana la cele 2 tiruri care blocheaza carosabilul datorita coloanei de masini formate pe ambele sensuri. Vremea este foarte capricioasa si nu reusim sa ajungem in urmatoarea localitate pe jos. Poate se poate face ceva?", spune Tristaru Stefan.

Nicolae Sburlea: "Autostrada A1 este blocata, insa la o firma din localitatea Bolintin-Deal sunt peste 30 de muncitori ce au lucrat schimbul 2 si nu au cu ce ajunge in Bucuresti".

"Sotul meu sta blocat la intrarea in Ganeasa, Ilfov, dinspre Cozieni, Pasarea, de mai bine de 5 ore. Help!!!! Unde sa mai sun? La cine ar trebui sa mai apelez pentru ajutor?", se plange Florina.

Alina da un verdict dur: "Platim taxe, votam... suntem jenanti! Pe drumul national numarul 1 al Romaniei, o simpla zapada a dat sute de vieti peste cap! Nu mai putem ajunge acasa la copii, maine este o zi compromisa, este clar ca nu putem ajunge la birou, o simpla zapada afecteaza intreaga economie. Ne aflam totusi pe principalul drum al tarii. E revoltator si jenant!"

Babos Alexandru povesteste: "Ma deplasam din Balotesti catre Tunari-Pipera, cand am ramas in zapada deoarece masinile din fata mea nu au reusit sa mai inainteze, asta in jur de ora 13.00. Serviciul 112 a fost apelat de mai multe ori, acestea ridicand din umeri. Raspunsul a fost unul scurt si la obiect din partea serviciulul de urgenta 112: sunt prea multe masini inzapezite si nu au suficiete utilaje. In jur de ora 18.00, un agent de politie din Tunari a venit impreuna cu un buldo-excavator si ne-a somat sa abandonam masinile acolo in camp si am fost bagati intr-un maxi taxi. Maxi taxi fiind prima masina din coloana de inzapeziti. Remorcati de Buldo-Excavator am reusit sa iesim pana la soseaua de centura, dar dupa multe peripetii, pentru ca in multe cazuri, buldo-excavatorul nu a mai putut inainta si el ramanand blocat. Tin sa multumesc domnului agent care a venit sa ne salveze - a dat dovada de multa pricepere si dibacie, desi si el era ud din cap pana in picioare si domnului viceprimar, cred ca tot din Tunari, pentru ca a adus motorina. Mentionez acum ca in timpul operatiunii de salvare a noastra de acolo buldo-excavatorul a ramas fara motorina!".

"De 7 ore stam intre Otopeni si Balotesti. Mii de masini asteapta. Ce? Nici noi nu stim. Eu unul astept sa ajung acasa sa pot dormi dupa o zi grea de munca. Dar ceva imi este clar. Au fost complet luati prin surprindere, desi se stia de 1 saptamana ca o sa ninga mult. Nimeni nu ne spune nimic. Sunt oameni care nu mai au bani de benzina... Mie unul imi mai este clar un lucru. Domnul Presedinte spune ca trebuie sa tragem toti sa iesim din recesiune. Deci peste 4 ore, mii de navetisti se vor trezi sa mearga iar la lucru... daca vor apuca sa doarma. Mai pe ziua, eu, ca un foarte bun platnic de taxe si impozite, eu care impart banii din munca mea cu toti smecherii regi ai asfaltului si altii, astept un singur lucru: demisia ministrului transporturilor si nu numai. Scuze, poate sunt incoerent, dar sunt foarte obosit", a scris Pop Alexandru.

Andreea: "De la ora 21.00, pana la aceasta ora, 03:55, stam blocati pe autostrada Bucuresti-Pitesti. La numarul de situatii de urgenta ni s-a spus ca sunt 3 tiruri cazute la km 18. Noi ne aflam la km 24. Este de necrezut ca de atatea ore nu s-a putut crea un culoar prin care sa se poata trece catre Bucuresti. Este inadmisibil ca fiind la 20 de km de Buc sa nu se faca nimic pt toti cei care asteptam fara mancare si apa".

Viorela Kovacs: "Parintii mei sunt blocati de mai bine de 14 ore in zona Bentu-Galbinasi, Buzau. Toate apelurile catre 112 si drumuri nationale Buzau nu au dus la nici un rezultat. Daca pana aseara la ora 23 s-a mai miscat ceva (in sensul ca au putut sa miste masina 1, 2 m - poate 1 km). De azi noapte toate utilajele s-au retras si au ramas in camp. Nu exista ambulante... nimic care sa vina in ajutorul celor care sunt blocati acolo... masini de politie au vazut prin zona pana azi noapte, tot in jur de ora 23, si apoi nimic... Va rog mult, sa spuneti asta mai departe!!!! Nu putem lasa oamenii sa moara pe camp! Daca am putea ne-am duce noi acolo sa-i ajutam... Va multumesc!"

"Impreuna cu alte sute de masini, tatal meu este blocat de ieri seara pe centura Capitalei. Au petrecut noaptea acolo si in ciuda numeroaselor apeluri facute catre 112, nimeni nu a facut nimic pana in prezent. Tot ce poate face este sa incerce sa salveze combustibilul care i-a mai ramas pentru a mentine temperatura in masina la un nivel suportabil. Nu inteleg de ce nu intervine nimeni. Poate puteti investiga/da aceasta stire pe post si atunci se va sesiza cineva", e apelul lansat de Ana Ivan.

Raluca Oprea: "Sora mea este blocata de ieri de la ora 18:00 pe drumul dintre Popesti Leordeni si Centura si nu a ajuns nimeni la ea. Se stie ca sunt oameni blocati si acolo? Se face ceva, se incearca sa se ajunga la ei? Nu stiu unde sa mai sun sau pe cine sa mai contactez ca sa stiu ca cineva incearca sa ii ajute si pe acei oameni!!!"

Alina Cambir: "Suntem blocati de 11 ore in apropierea localitatii Lunguletul (Dambovita), coloana de masini nu se misca deloc si nu se intrevăd utilitare de dezapezire! Rupti de foame si de sete, morti de oboseala,inghetati, suntem disperati!"

Grejdan Roxana: "De aseara, mai exact de la orele 19.00, sunt ramase destul de multe masini intre Calugareni, Adunatii Copaceni, chiar fratele meu este prins acolo. Iar politia din Giurgiu nu da voie soferilor sa treaca spre Bucuresti, nici masinile distrubuitoare de paine nu au putut merge spre Calugareni".

"Tatal meu, cu varsta de peste 50 de ani, este inzapezit pe Centura Bucurestiului de mai bine de 18 ore, timp in care i s-a terminat si motorina, cea necesara pentru incalzire. De cand a ramas blocat nu a trecut nici o masina de deszapezire prin zona respectiva. Intreaga familie incercam sa-i ajutam pe cei blocati acolo sunand la mai multe firme de deszapezire, la 112, la pompieri, la politie si la Primaria Capitalei. Incercarile noastre sunt zadarnice, deoarece nimeni nu ne da un raspuns, nimeni nu ne poate ajuta. Tata se afla pe Centura Capitalei la 2 km de DN5 si 16 km de A1. Pe toate programele de stiri se anunta ca Centura este blocata. Dar nu se mentioneaza nimic de necajitii oameni inzapeziti, inghetati, flamanzi si fara ajutor. Ei nu exista defapt acolo? Va rog sa-mi trimiteti un nr. de telefon de contact. Va multumesc", ne-a scris Pantiru Corina.

Tatu Rodica: "Si localitatea Branesti si cele de pe langa Branesti sunt blocate. De exemplu, in Vadul Anei (care este la 500m de Autostrada Soarelui) nu are acces la autostrada) oamenii sunt blocati,curentul este oprit de aseara de la ora 10, combustibilul pentru generatoare s-a terminat, nu pot iesi din curti si localitati pentru a-si cumpara hrana, apa sau combustibil. Stiu asta sigur pentru ca sotul meu se afla acolo. De bine de rau, el are totusi un acoperis deasupra capului in aceste ore, fata de oamenii blocati in masini".

Echipajul de la ambulanta a plecat, miercuri, in jurul orei 23.00, la solicitare, a preluat-o pe femeie, insa masina a ramas inzapezita. 

"Echipajul de pe ambulanta si pacienta se afla de peste 10 ore blocati. Pana acum niciun utilaj nu a putut sa ajunga la ei. A tinut legatura cu soferul de pe ambulanta care a spus ca pacienta este bine, iar situatia este sub control", a declarat, joi, Cristian Dumitrica.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate
Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate

Autostrada Bucuresti-Constanta si 15 drumuri nationale raman inchise, potrivit reprezentantilor CNADNR.

Imagini de GROAZA trimise de oamenii blocati in nameti. Sinistrati pe autostrazi. VIDEO si FOTO
Imagini de GROAZA trimise de oamenii blocati in nameti. Sinistrati pe autostrazi. VIDEO si FOTO

Zeci de utilizatori ai site-ului www.stirileprotv.ro au trimis fotografii, imagini video si mesaje despre haosul provocat de ninsoarea si viscolul din ultimele 24 de ore.

CODUL PORTOCALIU PRELUNGIT. Avertizare de furtuna de gradul 9 din 10, pe litoral
CODUL PORTOCALIU PRELUNGIT. Avertizare de furtuna de gradul 9 din 10, pe litoral

Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru judetele Constanta si Tulcea, pana vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost mentinut pentru judetele Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Ialomita si Calarasi.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.