Visinescu si-ar putea petrece restul vietii dupa gratii. Cum au reactionat rudele victimelor la pedeapsa primita de tortionar

×
Codul embed a fost copiat

Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat in anii ‘50, a fost gasit vinovat pentru tratamente neomenoase aplicate detinutilor. 12 victime au murit in spatele gratiilor dupa ce au fost infometate si batute.

Instanta l-a condamnat la 20 de ani de inchisoare, insa decizia nu este definitiva. Alexandru Visinescu a fost gasit vinovat pentru tratamente neomenoase si condamnat la 20 de ani de inchisoare. Decizia confirma acuzatiile facute de familiile a 12 detinuti, ucisi in inchisoarea Ramnicu Sarat pe care in anii 50, Visinescu o conducea cu mana de fier.

"Tinand cont de varsta pe care o are cred ca este o pedeapsa exemplara si pe viata ar fi fost redundant dar cred totusi ca e o pedeapsa potrivita", a declarant Radu Preda (IICCMER).

Pentru rudele celor chinuiti pana la moarte in celulele insalubre ale inchisorii Ramnicu Sarat pedeapsa primita de Visinescu nu mai inseamna nimic.

"Pentru mine nu e important ca o sa faca 4 ani sau ca a fost condamnat la 20, ci ca prin aceasta hotarare se consacra triumful moral al celor care i-au fost victime la Ramnicu Sarat", a reactionat Anca ruda unei victime.

Citește și
Alexandru Visinescu
Alexandru Visinescu era de o "barbarie extrema". Un martor spune ca tortionarul si-a infipt baioneta intr-un fost ministru
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Alexandru Visinescu nu a recunoscut acuzatiile ce i-au fost aduse si pare ca nu constientizeaza raul pe care l-a facut.

“Nu stiu ce se poate face pentru el. Va asigur ca mama mea se roaga pentru el sa nu moara nespovedit”, a marturisit Anca ruda unei victime.

Prin sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti care nu este definitiva, Alexandru Visinescu a fost condamnat si la degradare militara. In plus va trebui sa le plateasca celor trei rude ale celor care au avut de suferit la Ramnicu Sarat, daune morale de 300.000 de euro.

Procurorii ar fi vrut inchisoare pe viata pentru tortionar, insa varsta lui, 90 de ani, i-a impiedicat, asa ca au cerut 25 de ani. Sentinta poate fi atacata cu recurs.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Tortionarul Alexandru Visinescu nu a vrut sa priveasca pozele din Penitenciarul Ramnicu Sarat:
Tortionarul Alexandru Visinescu nu a vrut sa priveasca pozele din Penitenciarul Ramnicu Sarat: "Pacat ca a ajuns in paragina"

Alexandru Visinescu, primul tortionar judecat in Romania pentru crime impotriva umanitatii, n-a vrut miercuri sa priveasca fotografiile din Penitenciarul Ramnicu Sarat, unde zeci de detinuti au murit in chinuri.

Alexandru Visinescu era de o
Alexandru Visinescu era de o "barbarie extrema". Un martor spune ca tortionarul si-a infipt baioneta intr-un fost ministru

Tortionarul Alexandru Visinescu, fost comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, si-ar fi infipt baioneta in inima fostului ministru Ion Mihalache, pentru a se asigura ca a murit.

Singurul supravietuitor din dosarul lui Visinescu, despre regimul din penitenciar:
Singurul supravietuitor din dosarul lui Visinescu, despre regimul din penitenciar: "Nu aveai voie sa privesti cerul"

Valentin Cristea, singurul supravietuitor de la Penitenciarul Ramnicu Sarat, a povestit, miercuri, la termenul din procesul tortionarului Alexandru Visinescu, modul in care erau tratati detinutii.   

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.