Alerta cu bomba la Targu-Jiu, in prag de Ziua Universala a Iei. Ce au gasit pirotehnistii in geamantanul suspect

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

S-a instaurat panica miercuri seara in parcul central din Targu-Jiu, in apropiere de institutii importante, dar si de operele lui Constantin Brancusi.

Un geamantan uitat pe spatiul verde, langa o toneta de inghetata, a pus pe jar pirotehnistii si agentii de la SRI. De teama ca inauntru sa nu fie o bomba, autoritatile i-au tinut departe pe curiosi, apoi au intervenit. Din fericire, in valiza au gasit cateva desene care par sa fie ale unui copil de clasa a sasea.

Femeie: ''Am inteles ca e o valiza abandonata, o bomba."
Reporter: "Va sperie?"
Femeie: "Da."

Alarma a fost data miercuri seara de politistii locali care patrulau prin parcul din centrul municipiului Targu Jiu si au vazut un geamantan abandonat. In scurt timp, zona a fost impanzita de autoritati, care au instituit un perimetru de siguranta.

Localnic: ''Suspiciunea a fost de natura ca trebuiau sa vina autoritatile sa ia masurile de rigoare."

Localnica: ''Intamplarea face ca avem masina in parcare, nu putem iesi, domnii de la politie ne-au spus ca e un colet suspect. Sincer, ne grabeam, dar asteptam."

In apropiere se afla un hotel, dar si Consiliul Judetean si Prefectura, asa ca situatia a fost tratata cu seriozitate, iar oamenii nu au fost lasati sa se apropie de bagajul suspect.

Localnic: "Chiar sunt curios sa vad cum functioneaza in Romania interventiile pirotehnice. E bine ca organele sunt vigilente."
Reporter: "V-au pus pe fuga?"
Localnic: "Nu, nu, imi fac miscarea, dar sunt curios."

Femeie catre politist: ''Domnule eu nu mai ma intorc, trebuia sa puneti un semn ca pe aici nu se mai trece."
Reporter: "Ati auzit ca e o bomba aici?"
Femeie: "Daa, sa nu fie vreuna falsa."

Dupa mai bine de doua ore, pirotehnistii au deschis geamantanul si au avut parte de o surpriza - inauntru erau cateva desene. Politistii au inceput o ancheta pentru a afla cui apartine valiza.

Adrian Tudor, viceprimar municipiul Targu Jiu: ''E foarte important pentru cetatenii din Targu Jiu sa stie ca pot trai in siguranta. Pare a fi bagajul unui copil de clasa a sasea."

In cele din urma, operatiunea a fost privita de autoritati ca un exercitiu binevenit. Mai ales ca de vineri, la Targu Jiu, sunt asteptate mii de persoane care vor purta traditionalul costum popular, de Ziua Universala a iei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO