S-a dat alarma, duminică, la Băneasa Shopping City, după ce o persoană a sunat la Poliția Locală și a anunțat că a amplasat un dispozitiv exploziv în incinta centrului comercial din București.

UPDATE 18:10 Controlul pirotehnic de la Băneasa Shopping City s-a finalizat. Alerta cu bombă a fost falsă, potrivit polițiștilor. 

UPDATE ora 16:42 În urma primirii unei alerte cu bombă, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost imediat evacuat pentru a menține siguranța angajaților, chiriașilor și vizitatorilor săi. Precizăm că nu a avut loc niciun incident, situația fiind sub control, iar activitatea va fi reluată îndată ce va fi posibil. Vom reveni cu mai multe amănunte în scurt timp. Ne cerem scuze pentru disconfortul și neplăcerile cauzate vizitatorilor Băneasa Shopping City”, anunță reprezentanții centrului comercial.

"Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată de către Poliția Locală, cu privire la faptul că, un bărbat a apelat telefonic Poliția Locală, invocând faptul că a amplasat un dispozitiv exploziv în incinta unui centru comercial, din Sectorul 1 al municipiului București", se arată într-un comunicat al DGPMB .

La fața locului au fost trimiși polițiști din cadrul Poliției Capitalei, dar și grupa pirotehnică din cadrul SIAS, pentru efectuarea de verificări specifice.

În urma acestei alerte cu bombă, centrul comercial a fost evacuat.

Mall-ul vedetelor, ținta alertelor cu bombă

Nu este pentru prima dată când Băneasa Shopping City, supranumit "mall-ul vedetelor", este ținta unei alerte cu bombă.

Sâmbătă, 4 iunie, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost evacuat în urma primirii unei alerte cu bombă.

În urma verificărilor, echipele speciale nu au identificat nicio situație de pericol.