"Medicul nu a avut timp sa o testeze". Concluzia halucinanta a unui director de spital dupa moartea unei fetite de 4 ani


Ultimul update: Joi 23 Octombrie 2014 14:21
Data publicarii: Joi 09 Octombrie 2014 07:28
Categorie: Stiri actuale

Incident deosebit de grav, la spitalul din Husi. Doi parinti aduc acuzatii grave, dupa ce fetita lor de 4 ani a murit in conditii neelucidate.

Oamenii spun ca si-au internat copilul cu laringita si, in mai putin de o ora, acesta a murit. Doctorii i-ar fi administrat intravenos un antibiotic, fara sa-i faca vreun test de alergie. Reactia, extrem de violenta, a fost fatala pentru cea mica. O comisie din Ministerul Sanatatii va ancheta acum cazul, in paralel cu politia.

Parintii spun ca medicii i-ar fi administrat copilei un antibiotic fara sa-i faca testele de alergie, iar reactia extrem de violenta a fost fatala. Directorul medical al spitalului a recunoscut ca s-a incalcat procedura, asa ca oamenii s-au dus direct la politie si au depus plangere.

"I-au facut injectie, in vena, cu ampicilina, fara sa o testeze. Am zis ca stiu ce au de facut, ca sunt medici", a spus bunica fetitei.

Bunica fetei povesteste ca au ajuns la spital in jurul orei doua noaptea, cu o ambulanta. Alexandra avea deja febra mare: 39 de grade, se plangea de dureri in gat si nu putea sa respire.

Potrivit rudelor doctorita de garda i-a pus o perfuzie, cu antibiotic, fara sa ii faca inainte testele de alergie, asa cum cer procedurile. Dupa scurt timp, copila s-a plans de dureri abdominale si a intrat in stop cardiorespirator iar manevrele de resuscitare nu au ajutat-o.

"Cand mai ieseau dintr-o camera in alta, doamnele asistente, intrebam: cum este doamna doctor, sunt sperante, o sa-si revina? Dadeau numai din umeri si mergeau asa cu capul in pament pe langa mine...", mai spune bunica.

In noaptea in care s-a petrecut tragedia, mama fetitei a ramas acasa cu fratii Alexandrei: un bebelus de doua luni si o alta fetita de doi ani. Tatal a dus-o pe cea mica pana la salvare iar pacienta a fost transportata de urgenta la Spitalul din Husi. Cateva ore mai tarziu parintii au fost anuntati de nenorociere.

"Am dus-o pe picioarele ei de aici, a vorbit in masina. Cand am ajuns, nu mai era in viata", a spus Daniel Bedregeanu, tatal fetitei. 

In tot acest scandal, directorul medical al spitalului din Husi face o declaratie halucinanta: managerul recunoaste ca doctorii au incalcat procedura.

"Nu a fost testata. Probabil faptul ca a fost foarte grav cazul si doamna doctor nu a avut timp s-o testeze.
- Ar fi trebuit sa fie testata daca i s-a administrat un antibiotic? - - Da, sigur, se testeaza orice copil
", a spus doctorul Emad Wassouf, directorul spitalului.

Cu un asemenea raspuns, parintii isi cauta acum dreptatea la autoritati.

"Politistii de la Politia Husi au demarat cercetari in legatura cu decesul fetitei si a fost dispusa necropsia la serviciul de Medicina Legala Vaslui", a spus Mihaela Straub, IPJ Vaslui.

Conform legistilor moartea copilei a fost cauzata de o insuficienta respiratorie. E nevoie insa de analize suplimentare pentru a confirma reactia alergica.

Specialistii confirma ca, in orice situatie in care este nevoie de antibiotic, pacientii sau rudele lor trebuie sa ceara, obligatoriu, efectuarea unor teste de alergie.

VIDEO PROTVPLUS.RO