A murit încă un pacient dintre cei duşi la Iaşi de la Spitalul Judeţean Neamţ, în urma incendiului din secţia ATI

Ultima actualizare: 26-11-2020 10:04

Încă un pacient care se afla în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ în momentul izbucnirii incendiului din 14 noiembrie a murit la spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde fusese transferat.

Din cei şase bolnavi aduşi la Iaşi de la Spitalul din Piatra Neamţ, doar unul se mai află în viaţă, starea acestuia fiind una gravă.

Este vorba despre un bărbat de 67 de ani care avea, pe lângă infecția cu Sars-Cov-2, afecțiuni cardiace și pulmonare.

„Pacienţii transferaţi de la Piatra Neamţ, aşa cum ştiţi, nu aveau arsuri. Erau infectaţi, pacienţi gravi, în urma infecţiei cu Sars-Cov-2. Au fost gravi, îngrijiri în ATI la Leţcani, de colegii noştri” a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ.

În acest moment, în spitalul mobil de la Leţcani mai este internat un pacient transferat de la Spitalul din Piatra Neamţ, din cei 6 aduși în noaptea fatidică de 14 noiembrie, iar starea acestuia este în continuare gravă.

„Până acum am îngrijit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi aproape 4.000 de pacienţi, iar 500 dintre ei provin din alte judeţe. Din nefericire, unii au decedat, aşa cum s-a întâmplat cu încă un pacient adus de la Neamţ. Mai îngrijim doar un bolnav din acest grup de pacienţi transferați la noi. Nici unul nu avea arsuri, erau infectaţi cu Covid, fiind în stare foarte gravă", a spus medicul Carmen Dorobăţ.

În 14 noiembrie, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit. Şase pacienţi aflaţi la ATI au fost transferaţi la Leţcani, întrucât secţia nu mai putea fi folosită.

Ulterior, la Leţcani au decedat în total cinci dintre pacienţii care se aflau în secţie, fără să fi fost răniţi în incendiu.

Bilanţul deceselor după tragedia de la Piatra Neamț se ridică, așadar, la 15 pacienți, toți infectați cu noul virus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO