A fost bătut recordul mondial pentru cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie

Dată publicare: 15-04-2021 08:41
Dată actualizare: 15-04-2021 09:47


Cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie - este recordul stabilit la Muzeul Miniaturilor din Hamburg. Instrumentele folosite pentru acest concert inedit sunt mii de pahare cu apă.

Traseul se întinde pe o distanță de 211 metri. În drumul său, trenul lovește mai bine de 2.800 de pahare cu apă așezate paralel cu șinele. Fiecare recipient conține o anumită cantitate de lichid - detaliu important pentru ca notele muzicale să iasă perfect. În repertoriu sunt incluse 20 de melodii.

Munca depusă pentru acest proiect a fost uriașă. Apa din pahare se evaporă destul de rapid din cauza căldurii din încăpere, iar sunetele se auzeau distorsionat și trenulețul falsa. Așa că responsabilii au venit cu o soluție. Au amestecat apa cu un ulei cu o vâscozitate scăzută.

Și astfel a fost bătut recordul mondial pentru cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie. Pentru a atinge această perfomanță, angajatii au fost nevoiți să se asigure că în timpul concertului atipic nu este spart niciun pahar.

În 2019, aceeași echipă a reușit să doboare un alt record - pentru cel mai lung traseu parcurs tot de un tren în miniatură.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO