Un tren a deraiat în Taiwan. Cel puțin 48 de persoane au murit

Dată publicare: 02-04-2021 12:50
Dată actualizare: 02-04-2021 19:52


Cel puţin 48 de oameni au murit şi alte câteva zeci au fost răniţi în cel mai mare dezastru feroviar petrecut în Taiwan, în ultimele decenii.

Un tren în care erau cam 500 de călători a deraiat după ce a lovit un vehicul de construcţii și a căzut de la înălţime, pe şine, la ieşirea dintr-un tunel.

Ultimele dintre cele 8 vagoane au deraiat în interiorul tunelului. Unii dintre călători au spart geamurile vagoanelor răsturnate pentru ieşi. Alţii au fost evacuaţi cu ajutorul pompierilor după ce s-au urcat pe tren.

Accidentul a fost provocat de căderea pe şine a unui vehicul cu platformă, folosit la construcţii.

Nu se ştie, deocamdată, cum a ajuns vehiculul pe calea ferată. Însă erau în curs lucrări de construcţii, în partea mai înaltă a terenului, aproape de capătul de nord al tunelului.

Trenul plecase din capitala taiwaneză Taipei spre oraşul Titung și era plin cu oameni care călătoreau într-un weekend liber prelungit, cu ocazia unei sărbători anuale. Toate locurile erau ocupate şi mulţi erau în picioare, în momentul coliziunii fatale.

Căile ferate din Taiwan sunt considerate în general sigure. Iar trenul implicat în accident putea rula pe tronsonul respectiv şi cu 130 de kilometri pe oră.


 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO