A doua zebra moarta in conditii misterioase, la Gradina Zoologica din Timisoara. Dupa "habauca" a pierit si "Shakira"


Ultimul update: Vineri 23 Septembrie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2016 14:06
Categorie: Stiri actuale
zebra Shakira

La abia o luna dupa ce a fost adusa la ZOO in locul zebrei “habauce”, si inlocuitoare sa, zebra Shakira, a murit.

Potrivit reprezentantilor gradintii Zoologice, zebra Shakira, adusa la Zoo Timisoara in august in urma unei donatii facute de o firma, a murit din cauze inca neelucidate. „In cursul zilei de vineri, 16 Septembrie 2016, in jurul orelor 12.30, la Gradina Zoologica a Municipiului Timisoara s-a inregistrat un eveniment regretabil, ingrijitorii constatand moartea in interiorul padocului a unui exemplar de zebra, donat in luna august de compania Continental din Timisoara. Acest eveniment este cu atat mai grav, in conditiile in care moartea animalului a survenit subit, iar in cursul diminetii starea de sanatate a zebrelor a fost una buna, fara niciun element care sa conduca ingrijitorii ori medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuala alterare a starii de sanatate a animalului”, se arata in comunicatul Primariei.

Autoritatile au declansat o ancheta iar cadavrul animalului a fost transportat la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, pentru necropsie si analize toxicologice. Inca de cand a fost adusa, specialistii i-au avertizat pe vizitatori sa nu hraneasca animalul si sa nu il sperie, pentru ca acesta sa nu aiba soarta predecesoarei sale.

In 2013, precedenta zebra de la ZOO Timisoara, provenind dintr-o donatie de la Gradina Zoologica din Liberec, Cehia, a murit dupa ce a evadat a doua oara din tarc si s-a aruncat intr-un helesteu. Seful Directiei de Mediu, Adrian Bere, a fost ranit, incercand sa salveze animalul. Primarul Nicolae Robu a declarat, ulterior: „Zebra respectiva era habauca, dupa parerea mea, iar cei care au donat-o gradinii zoologice din Timisoara au facut gestul ca sa scape de ea, pentru ca nu cred ca o zebra normala are comportamentul care l-a avut asta, dar, odihneasca-se in pace...”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO