"A batut oameni in biserica". Acuzatii grave si scandal in fata unui lacas de cult, in duminica Floriilor

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58

A fost scandal in Duminica Floriilor, in fata unei biserici din judetul Bacau. In centrul disputei s-a aflat chiar administratorul lacasului de cult, acuzat de unii sateni ca nu si-ar face treaba, si chiar i-ar fi batut pe cativa enoriasi.

Sunt insa si oameni care il sustin pe epitrop, iar de aici pana la o adevarata incaierare a fost doar un pas.

Scandalul din comuna Rosiori a izbucnit imediat dupa ce s-a terminat slujba de Florii. Mai multi localnici l-au asteptat pe administrator in fata bisericii si i-au cerut sa-si dea demisia. Iar motivele pentru care vor acest lucru sunt multe.

"A batut oameni in biserica. Daca copiii sunt botezati la alta biserica, el nu ii mai primea aici, la impartasit, la parintele nostru. Oamenii s-au saturat sa stea sub papucul lui", spune un localnic.

"De cand a intrat el, lumea fuge de biserica. El a comandat biserica, el comanda pamantul bisericii, el comanda casa parohiala", povesteste o femeie.

Barbatul spune, insa, ca nu se simte vinovat si ca a muncit din rasputeri pentru lacasul de cult.

Vasile Hurmuzachi, epitropul bisericii: "Am strans bani de prin toata tara asta. M-a costat un miliard si 360 de milioane numai pictura, fara tabla, fatada, gard, iar acum am inceput o casa praznicala".

Razboiul nu este doar intre epitrop si oamenii care vor sa il schimbe: tot satul s-a impartit in doua tabere.

"Daca nu era domnul Hurmuzachi, nu se facea biserica cat s-a facut pana acum. Nu se mai poate in halul asta", ii ia apararea epitropului un localnic.

In cele din urma, epitropul a cedat.

Vasile Hurmuzachi, epitropul bisericii: "I-am spus preotului chiar daca vrea sa mai stau, nu o sa mai stau la biserica. Sa faca si altii ce am facut eu".

Barbatul lucreaza de sase ani la biserica din comuna, iar acum, cel mai probabil, va fi inlocuit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO