"Milionarii romani de pe eBay" se dadeau soldati americani, ca sa para credibili

Dată publicare: 15-07-2011 12:28
Dată actualizare: 07-11-2012 23:46


50 dintre "milionarii romani de pe eBay" au fost r...
"Milionarii romani de pe eBay" se dadeau soldati a...

Dupa zeci de ore de audieri, 50 dintre cei 90 de suspecti, banuiti ca au facut averi din comert electronic fara acoperire, au fost retinuti.

 

Unii dintre ei ar putea fi extradati in Statele Unite, ca sa dea socoteala pentru faptul ca au lasat fara 20 de milioane de dolari, peste 1.000 de cetateni.

Ca sa fie cat mai credibili in fata cumparatorilor, romanii nostri se prezentau chiar si soldati americani. Unul a inventat si o poveste de stors lacrimi: a scris pe internet ca a luptat in Irak, a ramas infirm si cum statul nu-i da un dolar, isi vinde masina.

Agentii FBI au arestat deja 22 de romani in Statele Unite ale Americii. Ei sunt cei care se ocupau de retragerea banilor si trimiterea lor aici. Autoritatile americane vor insa sa obtina extradarea principalilor lideri ai gruparii. Cei care aveau drept misiune sa castige credibilitatea cumparatorilor de pe Ebay.

Unii membrii ai retelei se ocupau numai de crearea acestor identitati false, pe care le trimiteau sub forma de SMS celor se foloseau apoi de ele. Uneori utilizau nume alese la intamplare.

Suspectii nu isi cautau anumite victime. Lansau oferte atragatoare si apoi asteptau sa vada cine le pica in plasa.

Cand nu lucrau la postarea anunuturilor capcana, suspectii isi ascundeau laptopurile cum puteau mai bine - chiar si in exteriorul locuintei, pe aparatul de aer conditionat.

Multi dintre americanii pagubiti vor sa-i dea in judecata pe romani, sperand ca isi vor mai recupera din bani. Desi in urma perchezitiilor au fost gasiti mii de euro si dolari, dar si zeci de mii lei, sumele confiscate nu acopera nici pe departe uriasul prejudiciu.

Cititi si:

Împins la gesturi extreme de Becali! Metoda şocantă prin care un bulgar a arătat că merita să vină la Steaua

Steaua, Rapid, urmează Dinamo! Şi "câinii" îşi caută stadion nou! Vezi culisele rupturii

Tags: ilegalitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO