Schema prin care ar fi fost modificate datele de pe asigurari la Omniasig. Ce trebuie sa stie toti clientii companiei

15-05-2014 13:31


Audieri pe banda rulanta in toata tara unde sute de angajati ai companiei de asigurari Omniasig au trecut joi prin fata procurorilor.

Cel putin 40 dintre cei acuzati de abuz in serviciu si fals sunt directori. Anchetatorii spun ca ar fi schimbat data de pe politele de asigurari locuinte, astfel incat banii incasati sa ramana in conturile firmei si sa nu mearga la centrul de asigurari impotriva dezastrelor. Joi procurorii au explicat si mecanismul prin care se producea frauda.

Sute de angajati ai Omniasig au fost joi chemati la audieri, in mai multe localitati din tara. La Targu Mures, unii dintre ei erau relaxati si pusi pe glume. Insa, dincolo de glume, dupa audieri, la Targu Mures 20 de directori si alte persoane din conducere au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu si fals. Anchetatorii spun ca sunt mai multe persoane implicate in frauda. Cel putin 40 de directori sunt suspectati in acest dosar.

Procurorii spun ca suspectii schimbau data la care a fost emisa polita si astfel zeci de mii de lei ar fi ramas in visteria Omniasig in loc sa ajunga la PAID - pool-ul de asigurati impotriva dezastrelor.

De exemplu, un cetatean mergea la Omniasig sa isi faca o polita de asigurare obligatorie pe 28 august. Agentul ii intocmea documentul si ii dadea o hartie cu informatiile corecte. Numai ca in baza de date, polita era datata 25 iulie sau orice alta data inainte de 27 iulie. Asta pentru ca din acea zi, toti banii din politele de asigurare obligatorii trebuiau virati catre PAID. Asa, trecand o data mai veche, banii ramaneau in conturile Omniasig.

Nu au de ce sa-si faca griji, politele sunt valabile si vor fi platite, sustine Misu Negritoiu, presedinte ASF. Din mai 2012 VIENNA INSURANCE GROUP a devenit cea mai mare si poate importanta companie de asigurari dupa ce a fuzionat cu BCR asigurari. Ambele firme fiind preluate de OMNIASIG VIENNA INSURANCE. Ancheta va continua si in zilele urmatoare iar cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiara anunta la randul lor un control. Este posibil ca toate cele 12 firme membre paid sa fie verificate.


 
VIDEO PROTVPLUS.RO